torsdag, november 30, 2006

gjort nått åt de

Först å främst vill jag skänka alla mina vänner en STOOOR kram å hjärtligt tack för allt stöd jag fått av er efter mitt förra bllog inlägg..har verkligen blivit rörd. Älskar er otroligt mycket å e såå fruktansvärt glad att jag har er. Ni vet vilka ni är..ingen nämnd ingen glömd. Ni är Guld Värda!

Jag har faktist gjort nånting av hur jag mådde för nån dag sen. Vi hade bild med Dag i nsdags..å vi skulel måla akryl hela dagen..men jag hade glömt mina färger hemma. SÅ jag tog bilen hem å hämta färgerna..så roffade jag även åt mig mitt favoritkort på morfar som jag har upphängt på dörren. Så väl i skolan så målade jag av de. Asså.ni förstår inte hur skönt de känndes. JObbar fortfarande med bilden, de blir väl knappask kanonlikt..men de finns vissa likheter iaf. Men bara de att få måla av sig, använda färger, och bara...måla..använda sina kännslor till nått positivt.
Ni som inte prövat att måla ut era kännslor..GÖR de! de e en UNDERBAR kännsla..Medans jag målade va jag helt lomoken ånedstämd..men på ett skönt sätt.
Den tavlan har jag en kännsla av kommer betyda en hel del för mig..just för kännslora den har framgivit.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Jag måste..faktis..Tacka sååå hjärtligt..till en FBKare faktist..Fredrik från farsans jobb..skit-trevlig(ja faktist..han e trevlig trots att han inte vet vilket lag man ska heja på). Han va här å fixade min dator..så nu har jag trådlöst nätverk i mitt Rum!!:D haha sitter å kollar på Nalle Phu just nu..haha hur najs e inte dä??;)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

I morrn e de hockey igen! Fy fan va skönt å kunna gå på matcherna igen!

BAJS!! Jag ska på förfesten den 15e...men de verkar som om jag inte får dricka då=/ å jag som inte festat å druckigt på ASlänge...bara för att farsan ska få dricka..de har julfest på jobbet samma dag..å hur ska man kunna säga nej te skjutsning åt han när han har hämtat mig så många ggr??..hmmm..jobbigt..få se om jag lyckas få han på andra banor..typ att han frågar brorsan eller så..

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

i morrn blir de å måla igen..ska göra klart min målning då...tips om ni vill måla..lå på Tom Waits i högtalarna..de e kanske ingen musik man bara sätter sig rakt upp å ner å lysnar på..men ska man rita eller så..e de HUUUUUR bra som hellst!!

//Fotomuppen

tisdag, november 28, 2006

snart e de jul..=/

nu är den här..den stora julyran...
FAN jag vill inte ha Jul! Jag avskyr Julen! En gång i tiden va den mysig å trevlig..ja nästan rent av underbar....men de va då..Nu får den en bara att må dåligt..

Kan ärligt säga att jag har inte haft jul på..ja de blir 7 år nu...
Julen försvann när Morfar dog.....varje år..när julskyltningar å köpa-julklapps-tressen börjar komma...kommer även tankarna tillbaka på Morfar..saknaden av han..
Vi fick aldrig nån riktig förvarning..spelade alltid som om allt var precis som de skulle..i flera års tid har vi fått veta nu på senare år.

Jag har varit grinig, irriterad å rent ut sagt Elak de senaste dagarna..veckorna...men de e bara för allt jag haft å göra..+ att tanken på morfar..å att julen e påväg..har kommit upp i min skalle. De får en ju knappas att må bättre.
Orkar inte prata om de heller...jo..kusinen..de skulle vara med henne då.. För jag vet att hon känner lika dant som jag.

fy fan..i bland vill jag bara sätta mig ner å låta tårarna komma..å kanske de blir bra sen..men jag KAN inte..har nån sjukt inbyggd spärr i bakhuvut eller nått.så jag KAN inte bara sätta mig rätt upp å ner å gråta om de inte skulle vara nått VÄLDIGT speciellt.
De bara är så..Kan känna en klump i halsen..ögona börjar tåras..men mer blir de inte.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen alla gånger... Vill inte vara kvar hemma..vill inte snacka med mamma eller pappa om de..framförallt inte mamma..för skulle ja ta upp de med henne..då kan jag garantera att hon skulle börja grina..å då skulle jag bara sucka..trösta henne sen gå därifrån..så blir de ännu värre för min del senare..låter kanske egoistiskt..men..fan..i vissa situationer måste man få tänka på sig själv. Eller är de helt fel?
Vill bara komma här i från..men nu har jag ju bil å körkort så..nu har jag iaf lite mer altenativ än tidigare.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Aja nu lär jag skjuta undan alla mina tankar å bekymmer..å göra klart dom där jävla målningarna som ska vara klara tills i morrn...

Morfar..du skulle bara veta hur otroligt saknad du är..även efter 7 fruktansvärt långa år...

//Fotomuppen

måndag, november 27, 2006

mycket på G...å så min Börje:)


Tomtens verkstad??..;)


Har haft så sjuukt mycket på G nu de senaste dagarna så jag har knappt hunnit andas. De har varit både skola,revy,bilder(bl.a både revy och hockeybilder) mm.mm.


I söndags gjorde vi sista föreställningen för revyn iaf. Blev riktigt lyckat med lite extra överaskande inslag(som de brukar vara på sista föreställningen)..haha skratta så jag grät..ujujuj.


nu känns de sådär konstigt. vad ska man göra nu?..haha de blir nog inga problem för min del eftersom jag har så sjukt mkt att göra ändå..men de känns ändå konstigt att revyn e över för iår. Bra betalt fick jag å:) Pappa blev chockad när han såg de, för så mycket som jag fick va långt ifrån så mycket den orginale ljusteknikern fick..så de tycks då ha vart nöjda med mig iaf:)


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


i torsdags hitta jag honom...Börje..slog till direkt..nu är de vi:)...fast..han hade kunnat komma i en annan färg..men fräsch å fin e han..å inge fel på lacken så..mer än färgen..;)


Ja..om ni nu inte fattar de så har jag köpt bil! En Ford Escort -92a..eller som min körskolerlärare sa "jaha..du har köpt en såndär Ford E-Skrot?" å så ett leende..haha kan stämma..men han e MIN!;)


Folk frågar mig.."Varför heter han just Börje"


Finns två svar på den frågan...1. Fick inspiration från Revyn efter karaktären Börje..haha han e rolig som fan! ..2. För att de e bilen som "je Börje mä"..om ni förstår;)*ler*


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


Jorå..vi har hunnit med en hel del redan. I Lördags va de racerfart Leksandsvägen från Dala-Järna till Leksand eftersom jag lovat att vara chauför vid eventuell utgång. Jag va nog ut JUF-Lokalen före publiken;)

Blev skjutsning nära på en gång. Först en vända te Orsanbaden för att hämta upp Kolsva å hans polare..släppa av hans vid 14B, sen dra direkt te Moskogen för att hämta Helen,Surre,Lego å Peter..


Tillbaka med de gänget mot 14B...där blev man kvar en liten stund innan man skulle skjutsa ner bl.a "Elof", Andersén och Ritola till Lucky.


Drog ännu en gång tillbaka till 14B. Där blev vi ett tag till..för att sedan åka ner till Lucky igen..

Stannade där ett tag..sen blev de hemskjutsning till 14B igen..blev två vänder.


Ok om man säger såhär...nu förstår jag varför folk inte gärna velat vara fylle chaufförer.


Efter några glas så börjar folk få för sig att de ska bestämma hur å vart en ska köra..en HEL del små olagligheter..å ha mycket åsikter om de..

G-I-S-S-A vem som blev RIKTIGT förbannat å irriterad i slutändan..jo..JAG!

När JAG är chaufför så är de JAG som kör! Punkt och slut! Stop-plikten fick bägaren att rinna över..e sååå förbannad glad att jag träffade på Gustav å David utamför Lucky å lovade dom skjuts hem till gagnef..så blev jag lugn å på bättre humör efter att ha plockat upp dom utanför Lucky å började bege oss hemåt mot Gagnef:)


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-tröjsignering..Granath va inte särskilt hygglig mot Hedlund inte;)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


Hämtade ut mitt riktiga körkort idag!..jippi..känns gött å kunna skippa papperslappen nu:)


å en sväng förbi R-vik har man hunnit mä..å så börjat måla på de 10 tavlor som ska vara klara tills på onsdag


Antal jag har kvar: 9 ..hehe hårt jobb i morrn!


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


nu blir de å fortsätta redigera bilder till "Chefen";)

Cool?;)...haha men jävligt shysst!

//Fotomuppen

onsdag, november 22, 2006

Backa in i ett träd!!

Ujujuj...uppkörning i Mora idag. Hade uppkörningstid kl 9 i morse.
Vi va ett gäng på 3 tjejer å Patrik(körskoleläraren) som drog upp mot Mora från Leksand vid 7.45 tiden. Va sååååååå nervös!!

så jag va först ut! tycker synd om de anndra två som måste gå runt å vänta i Mora i över 2 timmar innan de va deras tur...

Men han som jag hade som kontrollant va jävligt trevlig..vi satt å snacka om allt i bilen under färden..Va ut å åkte nån liiiten väg jag aldrig vart på förrut...trodde jag va helt vilsen..men vi kom då rätt..Känndes rätt bra när vi va ute å körde..

Men sen kom parkeringen..när vi va inne i Mora Centrum så skulle jag svänga in på en parkering för att backa in bredvid en annan bil. Blev lite nervös...men hitta en plats å började backa..kännde att jag backa för sent så jag kom lite för långt ut..men jag tänkte att de rättar jag till bara jag ställt mig nogorlunda rakt..jag hade koll runt om mig..så preciiiis när jag skulle lägga foten på brosen å sen växla till ettan för att åka fram lite å fixa till parkeringen..säger de SMACK! å bilen stannar till..jag backade på ett TRÄD!!

Fitta!! tänkte direkt.."Nu e jag kuggad så in i helvete!! men jag fixar väl till parkeringen å kör riktigt nu i slutet så har jag NÅTT bra å ta med mig till nästa uppkörning"

Å till råga på allt va de där de sista vi gjorde innan vi åkte tillbaka till simhallen..*SUCK!!*

Så sen åkte vi tillbaka..jag parkerade bilebn å stängde av den å väntade på att han skulle säga "KUGGAD!!"

han vänder sig mot mig..kollar på mig å säger:
"Ja de där kan jag ju bara godkänna!!"

VA!?!
han sa att han kolla på helheten, å i helheten va de riktigt bra kört!

man ba phew!!

så..nu har man kortet!! eller ja..just nu e de en simpel papperslapp..men om en vecka får jag hämta ut mitt körkort på posten!:D weeii!!

Alla va helt chockade när jag kom till skolan..å fråga vart jag hade vart..så sa jag att jag vart å kört upp i Mora..å alla ba "hur gick de"..hah aå jag svara.."jag backade in i ett träd"..å såg man hur ledsna alla såg ut å skulle till å trösta mig..så sken jag up på sa "MEN jag klarade de iaf!!"
haha..fick låna Mikaelas bil under lunhen å körde runt lite i Leksand bara för att få känan på att åka själv i en bil..HEEELT grymt konstigt men ändå..sååååå najs!!

passa er på vägarna nu..för nu e jag lös;)

//Fotomuppen

tisdag, november 21, 2006

Jobb!!!:D

Jippi!! Fick mig ett "jobb" idag!!:D


Satt på lektion..hade genomgång om nån funktion i Rhino när mobilen ringer. Av vana kollar jag vem de är.


När jag såg att de va Daniel Eriksson som ringde blev jag nyfiken å smet ut ur klassrummet för att svara.

Han skulle tydligen ha tagit de med mig igår under hockeyn men glömt de...men de han ville va iaf att han berätta att han skulle vara ansvarig för..ah de va nånting med spelare å press etc som jag förstod de.under JVM... å några som skulle jobba med han hade hoppat av, så nu ringde han å undra om jag kunde ställa upp, så fick jag ju se alla matcher gratis...


Haha de va då INGET svårt beslut å ta..

"JA ABSOLUT!!" blev svaret:D


Ska typ sitta å ta emot Journalister å lagen å så..ja de va nått sånt iaf..ska få mer info om de senare. SKOJ !!
//Fotomuppen

#32 -och inte att förglömma #18

måste säga att gårdagen var en MYCKET bra dag i mina ögon! Kan ju knappast säga att man va särskilt ledsen när man kom hem från hockeyn igår.

Började dagen med skola, dagens lektion: Rhino
Ett faktist överaskande roligt 3D program:)

Sen loggar herr #33 in på msn. Jag hälsar, han svarar
"är väldigt upptagen"

Jaha...va sån då! ;P Men sen så frågar han om jag ska på matchen, å de skulle jag ju..ÄNTLIGEN!
Så han frågar lite snällt om jag kunde komma dit på en gång. Ja de kunde jag väl bara lektionen va slut. Trodde dom va på office, men de va visst i arenan redan. Antog att de höll på med nått tifo som skulle fotas..de va delvis rätt.

När jag kom till Norra va golvet täckt av remsor med plast och grejer.
Patrik, Pedalen och Gidlund va i full fart med att mäta, skära och få skäll från en märkbart stressad Kapten klänning.
Han ritar upp lite på ett papper, kollar ut måtten från mallen han hade i photoshop..Ger Gidlund papperet å säger:
"Här ta den här, ta med dig Fotomuppen å börja skära ut bredden!"

Så vi satte igång å skära å mäta. Soltz anslöt till gruppen efter en stund..när Patrik hade gått.
Lagom till att folk börja släppas in i Arenan va vi klara, stripesen va ihoprullade och lades i ordning nedanför Norra. Grymt! mitt första TIFO-arbete..skoj som fan!

Varvade ner med att sitta på läktaren å spana in Arbogas(hmf!!) #18..hehe...för att sedan bege mig upp på press för att få mig en kopp kaffe å fixa iordning kameran å så innan match.

Stod å fotade TIFOt från star-resturangen mitt emot klacken. Fick nån bra bild..men de e så förbannat svårt å få nå klara fina bilder när de e de ljuset i hallen till introt..mööörkt..men de gick rätt bra när svepte en spot över norra:)
Tifot blev MYCKET uppskattat av Bergenström!:)"-Riktigt mäktigt. En av mina personligen största hockeyupplevelser, kommenterade Jens banderollen." -FaluKuriren


"Nämnvärt är även tifot som LTC hade fixat till ära för Jens Bergenström. Stripes som bildade numret 32 förgyllde norra stå innan nedsläpp.

- Det var bland det största jag upplevt i min karriär, sa han själv efter matchen."- superstars.nu


Så fick jag ett sms av Emil när jag satt hemma å redigera lite matchbilder:

"Fick just det här: "Hej!Tack så jättemycket för tifot! Det var nära till tårar..Riktigt riktigt stort!!Jens b" sträck på er. MVH Kapt.Klänning"

Stort!:D

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Andra periodern..DÅ mådde jag bra vill jag lova! Haha...kom så förbannat mkt fotografer till den sidan jag stod på (leksands avbytarbås) så jag bestämde mig för att smita bort till Arbogas avbytarbås där Daniel Eriksson stod..å de valet ångrar jag INTE;) hehe*ler*

ja menar..man kan ju inte stå bättre än max en decimeter ifrån Linus Persson!! ujujuj va jag mådde bra! haha va lite svårt att koncentrera sig vill jag lova när han stod å hängde vid sargkanten för att se matchen, å jag fick ju där av å luta mig över sagrkanten för att kunna se å fota matchen..hehe*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Shit, idag har jag svårt å gå. Efter allt krypandes på stengolvet i Ejendals igår så är mina knän, å ben å för den delen, aldeles ömma och blå. Haha har tom en extra knäskål under mitt vänstra knä;) (ett svullet blåmärke) haha..


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Idag blir de å jobba över i skolan, har mycket kvar att göra med vårat designprojekt som sak vara klart på fredag. Jag glömde ju av att vi skulle jobba med de efter skolan igår, så jag drog iväg till hallen på en gång...hehe de fick jag minsan höra idag! Men..men de sas med ett leende på läpparna;) Så de blir å jobba på som bara den idag!

Sen har jag lute bilder från igår kvar att redigera när jag kommer hem...ingen rast å ingen ro här inte!


Blir skönt på söndag när revyn är slut så de lugnar ner sig lite..men sammtidigt så jävla trist..de e ju sååå kul å hålla på å jobba med revyn så de e sjukt!!..Haha få se alla småsaker som ändras i sketcherna å så..kommer kännas mysko när de e över.

En skön med ändå tom kännsla..

//Fotomuppen

måndag, november 20, 2006

Järnarevyn kastar loss
"[Nöje] I helgen var det premiär på årets revy i JUF-lokalen i Järna.En premiär som verkligen gav mersmak.

Redan när man kliver in i den
fullsatta lokalen känns den rätta
atmosfären på plats. För femte året i
rad bjuder revygänget från Järna
Teater på äkta lokalrevy. Att årets
revy ”Kastar Loss” tagit ett kliv upp
är nog den stora premiärpubliken
beredda att skriva under på. De tio
aktörerna på scenen bjuder på en
rakt igenom proffsig och väl
genomarbetat revy som lockar till
många skratt. Temperaturen i lokalen
stiger också under föreställningen
rent bokstavligt och till och med
framkallar en och annan svettdroppe.

Lagom portion
Figurerna Sigfrid, Alfred och Helga
från Digerliden är säkra kort som
publiken känner igen. Hasse Ström
och revyorkestern håller mycket hög
klass rakt igenom. Att hela
ensemblen samlat på sig rutin gör
även att årets revy är den klart bästa
och sevärda.
Musik, sketcher och en lagom portion
av buskishumor är vad revygänget
bjuder på. I helgen spelades fyra
föreställningar och torsdag till söndag
den här veckan avslutar man med
fem föreställningar.
Det skulle förvåna om inte man får
sätta lapp på luckan även vid de
avslutande föreställningarna.
Vill man uppleva en äkta och rolig
lokalrevy ska man boka ett besök på
JUF-lokalen i Järna.
LEIF OLSSON0281-713 43
Sånna recensioner gråter man inte över;)
Ständigt på lyset...de e jag de;)*ler*


-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


hockey hockey hockey! man blir fan riktigt laddad inför en match när man missat några på raken!!


//Fotomuppen

söndag, november 19, 2006

Oh boy!- och pistagenötter

"All of my love - all of my kissin’
you don’t know what you’ve been a-missin’
oh boy - when you’re with me - oh boy
the world can see that you were meant for me

All of my life I’ve been a-waitin’
tonight there’ll be no hesitatin’
oh boy - when you’re with me - oh boy
the world can see that you were meant for me

Stars appear and shadows fall
and you can hear my heart call
and a little bit of lovin’ makes everything right
I’m gonna see my baby tonight"


Låten har ETSAT sig fast i min hjärna!! den släpper INTE!!
Men hä e ju en bra låt..så int gör hä nönting! ;)*ler*

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Första halvan av revyandet är nu "över".

Har gått över förväntan måste jag säga! fått, som jag sagt tidigare, väldigt mycket bra kretik..och väldigt mycket beröm från alla håll och kanter. Inte minst från aktörerna själva, de tycks VÄLDIGt nöjda med mitt arbete. Lisela kom senast igår efter gårdagens första av två föreställningar och sa de att:


"Ja, jag måste säga att du är riktigt bra vid ljuset. Du verkligen tajmar allt precis rätt! både med ljusändringar och rök. Så har de ALDRIG varit tidigare"


De gjorde mig mkt glad att höra..å idag kom Rosita å sa samma sak:)


å nytt smeknamn (åter igen) har jag..eller..nytt å nytt..de har iof Kenneth kallat mig ända sen Elvisshowen på Järnamål vi hade sommaren 2005.."ljusets drottning"..haha flashit eller vad??*ler*


liten notis: Kenneth är ingen mindre än herr Kenneth Windal som spelade med i Slamcreapers tillsammans med Björn Skifs innan han gav sig ut på en solokarriär! DE ni!!;)


å en annan "kändis" vi har i revyorkestern är Bertil Ferneborg..föredetta basist i Svenne Rubins..där hans artistnamn var "Willy turbo"....så nu vet ni;)


Och nu när vi ändå är inne å talar om Svenne Rubins så kan jag ju passa på att lägga in att de e tack vare pappa att Svenne Rubins finns över huvu taget..


Sådär ja..nu va avdelningen "onödigt vetande" avklarat;)*ler*


Åter till Revyn föresten!..vi hade ju för fan en Leksandslegend i publiken i lördags!Känner ni igen han??Ingen mindre än Göran Högosta!!;)


-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

I morrn är de skola igen,...och..HOCKEY igen!! fy fan va jag saknat arenan..hockeyn..FOLKET!! ska bli såå underbart att komma tillbaka dit igen! haha låter som om de va flera år sen jag va där trots att de "bara" va lite mer än en vecka sen..men de känns som en evighet!

Sitter och laddar upp för hockeyn, och ner efter helgen med lite pistagenötter..fy fan va gött de ä har jag nyligen kommit fram till!:D


nu blir de ladda mp3n med lite nya färska låtar å sen ut å springa en vända..för som sagt..slarvat aldeles för mycket mä träningen på senaste!
//Fotomuppen

lördag, november 18, 2006

börja med stress

Jao..fredagen började ju inge vidare...höll på att försova mig så jag fick stressa som en tok till bussen för att hinna i tid. Hann precis i tid.
Sen när man kommer till skolan får man veta att vi ska ha kroki. De kan vara roligt ibland..men..INTE idag. De höll vi alla med om, vi hade nämligen en ny modell för dagen.
Totalt värdelös va hon. Hon kunde inte sitta helt still, utan rörde sig hela tin på ett eller annat vis, + att hon hade ju knappast nån fantasi gällandes ställningar. Hon kröp ihop mest till en boll, sen underlättade det inte direkt för oss att hon dessutom såg ut som en boll!
¨
Okey, nu e väl kanske inte jag den slankaste människan i denna värld, känner att jag slarvat allt för mkt på senaste med träningen så jag lär sätta igång nu igen asså. Ner minst 5 kilo är mitt mål, sen bygga upp med muskler:)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Premiären här med avklarad!!
Gjorde två misstag med ljuset, som jag va HEEELT säker på att folk uppmärksammade..men..när jag gick å tjuvlyssna efter föresställningen vad som sas så verkar de inte ha märkt av nått. Pratade med lite folk om de å och dom verkade helt oförstående..så de va ju tur de då.

I övrigt så gick premiären RIKTIGT bra så när som på ett missöde..tekniskt missöde..men de ordnade upp sig:)

Vi fick OVANLIGT Mycket beröm för årets revy faktist. ALLA säger att den här är LÄTT den bästa revyn hitills. DE e najs att höra. Många har sagt att de blir besvikna när revyn plötsligt tog slut! Det är sånt som man blir glad av att höra:)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Vad man blir mindre glad av att höra är att Leksand bara spelade 2-2 mot Nybro igår...Dåligt! Jag såg inte matchen så jag har ingen aning om hur dom spela. Det ända jag vet är de jag fick via sms-rapport från Kolsva..att de blev 2-2 och att Vopat å Karlberg gjorde målen för oss.

Går fram te farsan efter revyns slut för att tala om resultatet...lite smått irriterat brister jag ut:

"Leksand förlorade med 2-2..mot NYBRO!!"

*

på måndag får jag ÄNTLIGEN kolla på hockey igen! fy fan va denna vecka kännts konstig..inte en enda hockeymatch på över en vecka..å där av heller inga hockeybilder att redigera...kännts helt fel! haha men de va som en klasskompis til lmig sa:
"Ja men du behövde nog ett litet brejk..för nu känner du VERKLIGEN hur mycket du älskar de du gör!"

De va så sant som de va sagt!:)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Snart e de revydags igen!! Eftermiddagens föreställning är fullsatt!! Omg!!...men sist jag hörde så finns de några biljetter kvar till kvällens föreställning...få se hur många de blir! men de ska bli skoj!

Lär dra å packa, blir att sova kvar hos Hasse i natt!!

//Fotomuppen

torsdag, november 16, 2006

de va ju inte meningen..

ledig idag.f.rån allt..både skola å revy..

Fick en impuls att åka till borlänge å kolla efter ett par snygga stövlar...efter 5 min på kupolen hade jag hittat två par å hade ingen aning om hur jag skulle göa. Köpa båda? köpa ett par? vilket par i så fall??.de va så olika varandra...

Ringde min kära mor för stöd...hon säger att hon bjuder på ett par för de va inte så dyra!

Måste säga att jag älskar min mamma..inte bara för de här såklart! utan för att hon ställer upp..å stå rut med mig trots mitt hetsiga å arga humör jag kan få här hemma.
Älskar pappa oxå såklart..en otroligt snäll, rolig, underbar och omtänksam människa!

nej usch så sentimentalt de blev nu då!

Aja..Två par stövlar blev de iaf..riiiiktigt nöjd! ett par converseliknande "stövlar..å ett par svarta "fest" stövlar.

va tycks??

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Jahapp..då fick man veta..min släkt sitter å disskuterar mig!
Haha fick veta av morsan att dom tycker jag skulle passa som handen i handsken som..hör å häpna...Polis!
Har INGEN som hellst aning om varför..men...aja..vore rätt grymmt å vara de iof..men..a..jag ska bli fotograf that's it!
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Premiär i mörå! Premiärnerverna börjar komma!
Fick riktigt bra kretik av FaluKurirens skribent Göran Danielsson. Han tyckte den va så bra att han t.o.m beställt biljetter för att se den som privatperson oxå..å inte bra i jobbsammanhang! STORT!
Så..ni som inte beställt biljetter...GÖR DE!! ;)
//Fotomuppen
onsdag, november 15, 2006

Kasta Loss!

Genrepet till Järnarevyn 2006, "Kasta Loss" är här med avklarat!Introt till årets Järna-revy "kasta loss"


En del småfel som ingen mer än jag märkte(med ljuset) men de bra..de e så de ska vara på ett genrep..för annars går de inte bra sen! ;)
Fullt med gammlingar å barn söm va å tittä idag..men de va trevligt!-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-Leksandsseger med 4-1 idag..fick sms-rapporter :D de tackar å bockar jag de varmaste för! VÄLDIGT uppskattat ska ni veta:)Ingen Linus på plan:(-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-Nej nu lär je söva...ont i huvut så in åt h***te!gnatt!!//Fotomuppen

tisdag, november 14, 2006

WHY?!

kommer hem..går in på superstars hemsida..för att se detta:


"Bergenström is back! (då jubla jag)


Idag blev det klart att Jens Bergenström återvänder till Leksands IF efter en kort sejour i Finland. Samtidigt kommer Petter Ullman och Linus Persson att lånas ut till IFK Arboga."


VARFÖR gör dom såhär mot mig?! VARFÖR LINUS?!?!


Kommer inte kunna hämta mig från detta...


Surre.. "Shut the fuck OFF!" sa:

du borde slänga iväg ett sms till Linus och fråga om du kan få träffa honom en sväng för lite fotografering :P haha


Haha Surre din sötnos;)


//Fotomuppen!

PORN!

KATE Finally, I get to teach a whole lesson, all by my self! I'm going to teach something relevant, something modern. The Internet! The internet is really really great
TREKKIE MONSTER For porn
KATE I’ve got a fast connection so i don’t have to wait
TREKKIE For porn
KATE Huh? There's always some new site,
TREKKIE For porn!
KATE I browse all day and night
TREKKIE For porn!
KATE It's like i’m surfing at the speed of light
TREKKIE For porn!
KATE Trekkie!
TREKKIE The internet is for porn
KATE Trekkie!
TREKKIE The internet is for porn,
KATE What are you doing!?
TREKKIE Why you think the net was born? Porn porn porn
KATE Treee—kkie!
TREKKIE Oh hello kate monster
KATE You are ruining my song
TREKKIE Oh me sorry, me no mean to
KATE Well if you wouldnt mind please being quiet for a minute so i can finish?
TREKKIE Me no talkie
KATE Good I’m glad we have this new technology
TREKKIE For porn
KATE Which gives us untold opportunity
TREKKIE For por—oops, sorry
KATE Right from you own desktop
TREKKIE For ---
KATE You can research browse and shop Until you’ve had enough and your ready to stop TREKKIE FOR PORN!!
KATE Trekkie!
TREKKIE The internet is for porn!
KATE Noooo
TREKKIE The internet if for porn!
KATE Trekkie
TREKKIE Me up all night honking me horn to porn, porn, porn!
KATE That’s gross you’re a pervert
TREKKIE Ah, sticks and stones Kate monster
KATE NO really, your a pervert Normal people don’t sit at home and look At porn on the internet
TREKKIE Ohhhh?
KATE What?!
TREKKIE You have no idea Ready normal people?
NORMAL PEOPLE Ready--- ready ----ready
TREKKIE Let me hear it!
TREKKIE AND GUYS The internet is for porn!
PRINCETON Sorry kate
TREKKIE AND GUYS The internet is for porn!
PRINCETON I masturbate!
TREKKIE AND GUYS All these guys unzip their flies For porn, porn, porn!
KATE The internet is not for porn!!
TREKKIE AND GUYS PORN!, PORN, P---
KATE HOLD ON A SECOND! Now i know for a fact that you, Rob, check your portfolio and trade stocks online
ROB That’s correct.
KATE And Brian, you buy things on Amazon.com
BRIAN Sure!
KATE And Gary, you keep selling your possesions on Ebay
GARY Yes I do!
KATE And Princeton, you sent me that sweet online birthday card
PRINCETON True!
TREKKIE Oh, but Kate- What you think he do . . .after? hmm?
PRINCETON . .yeah
KATE EEEWWWWW!
TREKKIE AND GUYS The internet is for porn!
KATE Gross!
TREKKIE AND GUYS The internet is for porn!
KATE I hate porn
TREKKIE AND GUYS Grab your dick and double click
KATE I hate you men!
TREKKIE AND GUYS For porn, porn, porn! (harmonizing) porn, porn, porn, porn
KATE I’m leaving!
TREKKIE AND GUYS Porn, porn, porn, porn porn, porn, porn, porn
KATE I hate the internet!
TREKKIE AND GUYS Porn, porn, porn, porn
TREKKIE The internet is for
TREKKIE AND SOME The internet is for
TREKKIE AND ALL The internet is for PORN!
TREKKIE YEAH!

Skön låt!:) Jag tycks ha skapat nån sorts mani gällandes den här låten..så då kan jag lika gärna lägga ut texten å:)

å dessutom ville jag för en kort sekund tänka på NÅTT annat än revyn å dess låtar..haha för de e INTE lätt å släppa de...kan inte sova på nätterna dels för att man ligger å tänker på revyn å dels för allt kaffe man dricker under träningarna;)
Fy faaan va trött jag e!!

i dag kommer FaluKuriren till träningen..å i mörå e de genrep så då komemr de lite fler tidningar..ghaaaa!!

men de kommer gå bra..hoppas jag!!

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

oj skriver mer sen lär kila!

//Fotomuppen

måndag, november 13, 2006

long haired lover from Liverpool

"I'll be your long haired lover from Liverpool,
and I'll do anything you say.
I'll be your clown or your puppet or your April Fool,
if you'll be my sunshine daisy from L.A.


I'll be your leprechaun and sit upon an old toad stool,
I'll serenade you till I'm old and gray.
I'll be your long haired lover from Liverpool,
you'll be my sunshine daisy from L.A.


You'll be my lovely daisy on the mountainside,
there are lots of other flowers, too.
But all the other flowers hung their heads and cried
because the loveliest of all of them was you.


But you were evidently the exception to the rule,
I picked you quickly then I ran away.
'Cause I was your long haired lover from Liverpool,
you were my sunshine daisy from L.A.


I'll be your long haired lover from Liverpool,
and I'll do anything you ask.
I'll be your clown or your puppet or your April Fool,
cut my hair, I'll even wear a mask.


I'll be your Valentine, and you'll be mine, and things'll be cool.
We'll move along together every day.
I'll be your long haired lover from Liverpool,
you'll be my sunshine daisy from L.A.,
you'll be my sunshine daisy from L.A.


I'll be your long haired lover from Liverpool,
and I'll do anything you ask.
I'll be your clown or your puppet or your April Fool,
cut my hair I'll even wear a mask.


I'll be your Valentine, and you'll be mine, and things'll be cool.
We'll move along together every day.
I'll be your long haired lover from Liverpool,
you'll be my sunshine daisy from L.A...."


Årets introlåt till Revyn...med annan text såklart. Å vill ni höra texten får ni ringa å beställa biljetter till Järnarevyn 2006, kasta loss .Biljetterna kostar 120 kr styck..å är LÄTT värt de!
För att beställa kan ni kolla in ett tidigare blogginlägg för datum,tider och telefon-nummer..

http://fotomuppen.blogspot.com/2006/11/valium-efterfrgades.html

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Hela helgen har gått till Revyträning. Åkte dit till strax före 10 på lördag. Nöjde oss med träning vid runt 18 tiden.
Sen va de uppgång å åka till JUF-Lokalen till halv 9 igen i söndags för att hinna koppla klart allt ljus, och rikta in lampor rätt osv innan de otåliga skådespelarna anslöt sig vid 10 tiden. Kom inte hem förrens vid 20 snåret.

Träning idag, träning i morrn, genrep på Onsdag..går de bra då så blir vi lediga på torsdag. Sen är de Premiär på fredag. ska bli såååååååå skoj!!
å då hoppas jag att ni är där...eller nån utav de andra dagarna;)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Match idag..missar den:(..match på onsdag...missar den mä:(
Så har ni lust e de VÄLDIGT uppskattat med sms-rapport i periodpauserna...:)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

De går bra med ljuset iaf.har rätt bra koll på allt känns de som. Vet rätt säkert hur de ska va. Har fått heeelt fria händer att bestämma hur de ska va..naaajs;). Hasse filmade andra träningen igår å skulle se filmen igår kväll. Så idag får jag dommen..om jag har skött de bra, eller om jag ska ändra nått. Vet en sak jag ska ändra iaf, men då måste de upp två lampor till, å de åker upp idag...ovanför orkestern;)
Idag åker kameran med för bl.a bildtagning på Ensamblen, ska ha bilder mä i programmet..sen ska jag ta lite bilder från skecherna å..så nån bild blir säkert upplagt här senare:)

nu är de lektion!

//Fotomuppen

torsdag, november 09, 2006

When a man loves a woman

haha låten drogs precis igång på min mp3 spelare!
Kom då att tänka på en sak..att den bara MÅSTE jag börja sjunga eller nynna på om jag möter på Elof, eller om han står nära mig när jag står i båset å fotar..för att se hur han reagerar! haha

ÖJ! skulle vara liite sweet om Elof nån gång mot förmodan skulle göra nått bra på planen...Att klacken drog igång å börja sjunga den för han! haha
Skulle vara GRYMMT skoj å se hans reaktion! tror iof inte sååååååå många skulle förstår VARFÖR vi sjöng den i så fall..men jag e heeeelt säker på att Elof skulle förstå..sen e vi ju ett fåtal personer som å förstår de roliga i de hela!haha men de e ju inte direkt nån vidare klacklåt om man säger så...;)

over and out!

//Fotomuppen

ett snarkande monsterjahapp..gårdagen då...

Hockey på sportexpressen..skulle se matchen på Bosporen...men..för de första fick vi inte igång tvn..å för de andra så visade det sig att de inte ens hade kanalen..BRAAA!!

Men..Emil fixar..som han själv alltid brukar säga..så de blev å dra å se matchen nån annan stans.naaajs.

Sen blev de Baren..En viss Hejarklacksledare skulle ju gå manekäng på modevisningen som va där igår..å de fick man ju INTE bara missa..kameran va å med såklart..Min första mode-fotografering...har inte kollat igenom bilderna riktigt än..men dom jag kollat på fanns några hyffsade..men de märks att jag inte fotat sånt förut..men de kan nog bli bra.

fick dit större delen av klassen å..så man satt å snacka skit på baren med dom..huuur trevligt som hellst. Sen drog dom å jag blev ensam..
Stod ute i kylan å snacka med entrévärden ett tag..sen gick jag in drog på mig jackan å gick en timmes promenix genom Leksand. Va i princip nykter eftersom jag ska köra bil idag..så de blev för segt för min del.
Sen gick jag tillbaka till baren för att få nycklarna av Emil..han skulle på efterfest..å jag skulle sova.
så står han där vid uteplatsen på baren å ser full å glad ut å snackar med lite folk. så säger jag till han:"å du e full å glad ser jag?"
han svarar:
-"nää jag e inte full.jag har bara lagt ut 15 spänn på en korv idag..de e allt"
haha jo Emil..de e nog sant..men..all gratis Champange du fick i "logen" då?? haha

tog nycklarna, drog hem..å la mig på soffan..å fy faaan va skönt de va!
Så ringer telefonhelvetet...Emil...
-"tja va gör du då?"
-"Jag soover"(svarar jag yrvaket)
-"Vadå? hos mig?"
-"Jaaa"
-"jaha..fan..jag e på efterfest ja..men dom har inge is här..de har bara lingonsylt..de är illa"
Jag va trött och nyvaken(och där av smått irriterad).så jag svarar lite smått irriterat:
-"Ja men va fan!De är snö å is ute..de e bara att gå ut å ta!!"
-"aja..de löser sig.kommer hem snart. Öj!"

Så la vi på å jag somnade om så skönt igen:)

Så plötsligt vaknar jag till av kännslan att nån står nära..å så rör sig täcket. SÅ jag vaknar til..så står Emil å kollar ner på mig å ler.
-"tja..gå å lägg dig där du ska. Sa jag åt dig att sova på soffan?"
-"mm"
-"oj..förlåt..gå å lägg dig!"

Så de gör jag..å somnar rätt fort trotts att Madden spelas för fullt å tvn står på.

Så vaknar jag IGEN..av ett F-R-U-K-T-A-N-S-V-Ä-R-T högt snarkande. Han hade lagt sig.somnat..å nu låg han där å snarka för full hals..hur FAN ska man kunna sova när de låter sådär?? Jag har aldrig hört en varelse snarka så högt som han gjorde!
Så tystnar han..skööönt..håller precis på att slummra till igen..så drar han igång å snarkar IGEN!
ujujuj..fick inte många timmars sömn..så låg han å mummla nått i sömnen som jag aldrig lyckades få fram va de va han sa. De va inte långt ifrån att han fick en,två å flera armbågar..men..de va jag för snäll för..den gången..hehe men jag upptäckte idag att jag har blåmärke på knytnäven..så jag kanske gav han en snyting i sömnen ändå;)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

nu ska jag snart på kon-träning inför halkbanan i mörå..fy faaan va nervös jag e inför morgondagen..ska bli intressant å se hur många bilar jag förbrukar i morrn.kommer sladda av heela tiden.ska vi slå vad?? haha

Nu ska jag börja röra på mig tror jag. Måste köpa snus..Frida va min lilla räddande ängel idag..hade bara två snus kvar..å hur FAN skulle jag klara av dagen med bara två snus lixom?? INTE ALLS!
Men denna lilla ängel hade en extradosa Göteborgs rapé med 5 snus i..räcker aldeles laaagom tills jag hunnit köpa ny! Hon rädda min dag!

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

nej NU ska jag röra på mig! haha...Ska kolla igenom å fixa bilderna från igår när jag kommer hem sen!!

Mina tröjor fick jag igår btw! mkt nöjd med resultatet!:)

//Fotomuppen!

söndag, november 05, 2006

Valium efterfrågades

Haha ja.. va på min första järna-revyträning för året. Iår e de JAG som är ljuset i showen.

ja asså..jag e ljustekniker..hehe. Så idag va min första träning. Satt å kolla in sketcherna å började fundera å planera hur jag ska ljussätta hela spektaklet:)

Men utav de jag fick se så ser de ut å bli en riktigt lyckat revy iår också. Haha under ett nummer satt jag å skratta så jag grät. Så efter de uppträdandet kollade Holmberg (som va med i just den sketchen) på mig, flinade å utbrast: "ja de verkar som om NÅN här i detta sällskap skulle behöva några doser Valium iaf"
Haha stämde nog riktigt bra! men fy FAN va skoj de va. Tårarna sprutade i flera minuter efteråt för jag skratta så mycket.

De börjar bli dags att beställa biljetter!!! Premiären är den 17e november!!

JÄRNAREVYN
2006
KASTA LOSS
JUF-Lokalen DALA-JÄRNA

PREMIÄR: 17 Nov kl 19:00
18 Nov kl 15:00 + 19:00
19 Nov kl 15:00
23 Nov kl 19:00
24 Nov kl 19:00
25 Nov kl 15:00 + 19:00
26 Nov kl 15:00
Biljettbokning: 0281-20888 el 0281-10668
Ända nackdelen med att jag e med å jobbar med revyn..är att jag kommer missa nån hemmamatch med Leksand, men jag får helt enkelt försöka överleva ändå...fast de blir svårt!
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Seger mot Nybro.. 5-2 :D känns som om de skulle blivit mer med tanke på laget vi mötte, men..en seger e alltid en seger. Å eftersom jag va fast i Dala-Järna så har jag ingen aning om hur varken Leksand eller Nybro spela. Men jag e lycklig över att vi fick med oss 3 pinnar.
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Fan jag lär jobba över i skolan både i morrn å på tisdag...MÅSTE bli klar med projektet..som jag inte hunnit jobba nått alls med...aja får se vart jag tar vägen...
övrigt i veckan: Skola+ HALKBANA!!!
Å mina tröjor borde ju vara färdigtryckta snart tycker jag!! :D
//Fotomuppen