fredag, mars 30, 2007

Ursäkta röran


Ja efter vissa påtryckningar får ja la be om ursäkt för min virrighet angående en viss bronsmatch från förra inlägget. Men jag tycker att folk borde lärt sig vid de här laget hur virrig jag faktist är..muppen lixom! haha men men.


Jag skyller på att Leksand inte spelat semi på ett tag så jag har glömt hur de e eller nått...

Aja..folk vet hur ja e..en riktigt virrig mupp med noll lokalsinne..that's me just live with it!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Va å kolla ögat idag å. De hitta inge fel, men fick en salva iaf. De hade i nån gul färg i ögonen för att de skulel kunna se om de va nå skräp eller nån skada på ögat. Så när ja komemr ut i bilen ser ja att jag e aldeles gul runt ögonen, å får inte bort de. Å ja som skulel på systemet å köpa en jäger hos mormor. Måste varit en syn dä. En alkoliserad brud med leverproblem kommer in på systemet å köper en Jäger! Som tur va var de Thomas som satt i kassan.
Folk kolla lite mystiskt på oss när vi börja snacka om att jag skulle ta mig upp te Skellefteå å se matchen. konversationen lät ungefär såhär:

T: "Ska du till Skellefteå idag då?"
J: "haha jo de hinner ja säkert nu;)"
T: "haha jo men kanske"
J: "Jo men de e ju därför ja köper Jäger. Sveper den, sen kör Börje som en galning så hinner ja!"
T: "Ja precis..vadå? kl e runt halv tre..håller du runt 200km/h så;)"
J: "jaaa de blir inga problem!"

Folk såg ut att fundera skapligt mkt va vi va för idioter lixom haha.
När ja gick avslutade vi med:

T: "E de några som ska upp?
J: "Nej de tror ja inte"
T: "Nja tänkte om de va nån minibuss som..;)"
J: "Ja men visst..man har ju åkt neråt..så varför inte köra uppåt å när man ändå e igång?"

Thomas bara skaka på huvudet, så gick ja!

Skön dag idag i övrigt. Drygt att de aldrig kan passas tider på vårdcentralen dock. Den här gpngen behövde ja iaf inte sitta i över en timme över den tid jag hade fått..halvtimma den här gången. men men!

//Fotomuppen

torsdag, mars 29, 2007

"hur fan kan du säga färjestad är dålig?"

...Den frågan fick ja precis av Lego. Haha de va tydligen nått som va skoj med de, men jag vet inte vad. Lär ta å höra mig för om de:)


Satt med Pappa och mamma och kollade på Semifinalen mellan Färjestad-Linköping idag. Riiiktigt rolig match måste ja säga! Å den blev ju inte bättre att FBK fjantarna fick stryk å missa final! Och att det dessutom va Pajen som fick lägga 5-1 målet i öppen bur(han börjar bli bra på de;)..) gjorde ju inte saken tråkigare! Hoppas att fbk missar bronset å, de skulle verkligen vara hysteriskt roligt. Tror faktist MODO har störst chans mellan HV å MODO att klå dom..så ja hoppas att HV vinner nästa match så de tar sig till final!
*-*-*-*-*-*-*-*-

Soft dag i skolan. Hade två stycken studiebesök hos oss idag. Ett planerat från Rättviks gymnasium..så kom de även ett gäng precis när vi skulle sluta från typ Uppsala eller Sala(kommer inte riktigt ihåg)
När de från Rättvik kom satt några på balkongen å sola å några vid datorn å slappa..så komemr Frida inkutandes å utbrister

"Nu kommer dom!!"

och alla på balkomngen kommer in och sätter sig och dom vid datorerna skyndar sig till sina bänkar å plockar fram nått de kan låssas jobba med. Haha såg så hysterisk roligt ut! hahaha
*-*-*-*-*-*-*-*-
Efter ett års uppehåll beslöt ja mig för att börja ut å springa igen, så så fort jag kom hem bytte ja om å drog till Eljusspåret.


Säga va man vill om gagnef..men mysiga springspår har vi iaf!


Började ju bra..de första jag gjorde när jag sprang iväg va att hålla på att halka omkull i en superisig backe och slå mig sönder å samman, men på nått vis lyckades ja hålla mig på stående.

Fy fan! De e nästan så ja blir lite rädd för mig sj. Va SJUKT otränad ja e. Höll på att DÖÖÖ när ja va ute å sprang. Men de va positivt på de sättet att de verkligen peppar mig att fortsätta så ja orkar samma strecka som ja gjorde förra året..eller ännu hellre..vara lika tränad som java för två sommrar sen. Då hade ja verkligen kommit igång.



När ja väl kommit runt satte jag mig i bilen med vattenflaskan å trodde ja skulle dööö. va sååå slut så de va nå helt sanslöst. Va så utmattad så ja bara skaka. Skulle byta låt på mp3n..gick knappt skaka så sjukt mkt. Så reste ja mig upp för att strecha..å benen skaka så ja höll på att ramla omkull. Hade jag glömt Bricanylen hade ja förmodligen legat utslagen nånstans på spåret. Nej! Dags å skärpa sig Jessica! Så här får de inte va! Den här gången ska ja verkligen ta tag å inte lägga av efter en vecka som de brukar bli!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Hitta en massa skivor med gammla bilder på igår. Va riiktigt roligt att kolla igenom! haha ja å Emma vi kan verkligen fula oss som fan!


Å man börja ju inte sakna ridningen när man hitta bilderna från NPNV-dagen vi hade i trean på gymnasiet när jag va i gruppen som red en Kadrilj-uppvisning. Å ja hade naturligtvis min trogne, sega å oerhört envise Pinnen (alias Pinell). Saknar den hästen så sjukt mkt. Av nån konstig anledning så avskydde alla i klassen honom..förutom ja som äääälskade honom! Haha men de gjorde inte mig nått..fick ja honom för mig själv;)
//Fotomuppen

tisdag, mars 27, 2007

Solskene


Uuuuuunderbart väääääder nu! Solen skiner, man börjar känna värmen av solens strålar mot kinden, folk börjar t.o.m bli solbrända:)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Lördag va de match. Förfesten va inställd med de blev en liten egen förfest nere vid orsanbaden i en stuga där..eller ja, vi satt ute på uteplatsen. Grilla, drack lite, jag drack typ ingenting dock eftersom ja skulle fota. Men en liten svag grogg till maten blev de iaf. sammanfattar den lilla förfesten som...rolig men sammtidigt..eh..de sket sig lite i slutet..men ändå blev de ett rätt lyckat slut på samma gång;)

match mot Björklöven. Förlust med 3-2. stort å se #29 Dan Johansson kasta sig för att täcka puck(å de syndes att de gjorde ont, riktigt ont) för ett lag han knappt spelat för, på en match som inte betyder ett skit. DE ska uppmärksammas!

Efter match hamnade manhos Emil. När man kommer in i Emils lägenhet ser man Lego ligga i fosterställning i sängen. Han sov så sött där så. Jag,Gidlund,Emil å Lego la oss å sov en stund, sen börja alla vakna till å de blev musik å lite youtube-klipp. Sen om de folk å de blev en skapligt rolig efterfest! Utly va ju inte direkt nykter..haha å inte tyckte han om fernet heller.


*-*-*-*-*-*-*-*-*-

trots att jainte va så full på lördan blev jag ändå rätt bakis på söndan. E nog all den Fernet som ja klunka under kvällen som är boven i dramat. Jag å Lego klunkade på ur flaskan rätt bra! men de e kärlek de..Fernet..ujujuj mmmmmums!

Dagen inehöll plankpizza på Napoli för mig,Gidlund å lego(träning för Emil) glass i de soliga vårvädret, sen ligga i soffan å bara slötitta på tv, å sova en stund. hämta Börje på Orsanbaden , åka förbi Bojken å Ida för att lämna lite grejer. Råkade hamna där lite längre än beräknat, så jag äkte väl hemmåt mot Gagnef vid 23 nånting.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Måndag å skola. En rätt soft skoldag. Ett besök på hattfabriken i Blng, där jag fick mitt i rundturen lov att kuta ut till bilarna med småmynt för att förebygga P-bot på båda bilarna. Tiden hade gått ut för typ 10 min sen. Men vi klarade oss från böter..båda gångerna!
Sen skulle min bil å snurra lite i blng för att hitta en tatueringsstudio nånstans i blng, nära Domnarsvallen upptäckte vi när vi äntöigen hade kommit på rätt väg. Medan vi letade vart vi skulle höll jag på att ta gänget till Falun i stället, åkte visst lite långt, men jag lärde mig nog nånting av Salatrippen så jag körde in på sidan å stanna för att betrakta kartan en gång till å kom fram till att vi kanske borde vända.

Jag kan ju oxå erkänna att under tiden vi letade bröt jag mot två, nästan tre trafikregler på raken. Råkade köra mot enkelriktat, direkt efteråt råkade ja köra mot rött..å vid nästa trafikljus höll ja öven där på att ´köra mot rött men lyckades precis inse att de skulle slå om så jag hann stanna:P hehe Börje å Muppen in Blnge! Varning!!;)

Efter borlänge va de Tulavippan i Gagnef som gällde. Vi skulle dit och inhandla lite saker för ett projekt till slututställningen designprogrammet ahrvarje år när de går ut. Temat för våran utställning är "Omtolkning av Dalarna" så vi ska ta en grej, designa om den antingen konstnärligt eller Designmässigt. Känns lite klurigt att försöka tolka om ett ställe man bott i hela sitt liv, man e rätt fast i så det är. Jag höll p att få spel när Sara(våran lärare) gav några förslag om vad man kanske skulle kunna göra å nämner:

"..kanske göra om kurbitsen.."

Minns att jag reagera direkt å tänkte:

"Man RÖR inte kurbitsen..de är heligt!"

men de blev en najs tripp på Tulavippan, knata runt hitta lite billigt skrot, å så en glass som vi satt å käkade på en bänk utanför i vårsolen å bara snacka en massa skit. heelt underbart!

Väl hemma kom Anna förbi så vi hyrde film, snaska lite onyttigheter å bara hade de skönt! Va riktigt trevligt, längesen ja umgicks med henne, har haft så mkt annat att göra.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Snart e de dags att sjösätta båtarna:)

Tisdag å ledig. Jag å Anna bestämmde oss för en heldag tillsammans, så vi tog en uuuunderbart skön 2timmars promenad genom Gagnef i solen. va huuur najs som hellst!

Anna fick för sig att ta en galopptur(?) i vårsolen
Snacka gammla minnen, både roliga å tråkiga. Jag tycker om min Anna:) Synd att Emma e sjuk så inte hon kunde hänag på å. Saknar henne som fan, nu har hon flyttat hem igen så nu har man en chans å se na iaf:) Vi blir så sjuka när vi två komemr ihop..eller ja.sjukare;) haha skrattas hela tiden å dras helt sjukt tråkiga skämt som vi tycker är hysteriskt roliga. Å så lyckas vi alltid tråckla ihop en massa fantasihistorier som oftast slutar våldsamt..haha

Sånt här blir man lycklig å se. Snart e Sommaren här!


Gärsgårn vid Minnestugorna ser ut att behöva lite renovering efter vintern.

Anna tveka inte att posera lite!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Seg dag idag. Orkar inte måla den uppgiften vi fick, så jag skiter hur de blir att se ut å bara blajar på. Ser ut som Fia 4 år har målat den..men men skiiit samma!

Dagens skönnaste uttryck kom från våran gode bildlärare Dag:

"Ge dom Jävlarna va de INTE tål!!"

//Fotomuppen

onsdag, mars 21, 2007

Slödder och pack!! å så våra krigare:)

Slödder och Pack e just va hela SSK är, inte bara supportrarna utan även hela jävla föreningen. De fick Jag,Daniel och Per erfara på matchen i måndags. Daniel råkade ut för de mest dock.
Inför första periodern går vi och ställer oss i båset där vi brukar stå, då kommer de fram en idiot från Söderteljes bås fram till Daniel å säger åt han att han inte kan stå där, för då ser inte hans spelare. Var av Daniel förklarar att han måste stå där.

"Du kan inte stå här för då ser inte mina spelare"
"Jag måste stå här, för mitt stativ och blixtrarna, jag brukar alltid stå här."
"Jag sa de till dig förra gången å, du kan inte stå här för du står i vägen så mina spelare inte kan se!"
"Men jag måste stå här"
"Ja men då ställer väl jag mig här då!" Svarar idioten då å ställer sig framför Daniels kamera.

Man kunder verkligen se ilskan i Daniels ögon när han tog sin kamera och gick å ställde sig i andra båset. Så kommer idioten fram till mig å Per å kollar på oss:

"Hörrni grabbar, när spelet är i den här zonen måste ni ta ett steg bak så mina spelare kan se!"

Jag å Per bara kollar på han, å kollar på varandra å skakar på huvudet. Bara för de så börjar vi sjunga med klacken som sjunger "vi är Leksands if" för fullt.
Å vi sket totalt i va han sa, vi gjorde så som vi alltid har gjort.
En sak hade varit om han hade varit trevlig, de sa Daniel å Att om han hade bett snällt så visst vi hade kunnat akta på oss, å Daniel hade kunnat flytta sig, inga problem, men när han va så in åt helvet eotrevlig så ville man bara jävlas tillbaka.
Detta är typ samma sak som om vi skulel sagt till han att hans spelare måste ta ett steg bak när spelet är i andra periodern så vi kan se å fota där. De skulle manfan ha gjort asså, då hade de blivit liv i luckan. De står fotoplats där vi står, och vi SKA få stå där. Vi har inte stört nån tidigare, de har alddrig varit några problem. Med dessa jävla söderteljepack måste väl vhävda sig på nått vis.
Daniel va INTE glad uppe på press i första periodpausen kan jag lova, kom gående med raska steg genom rummet när han kom upp. Och de går ju bara att gissa vad samtalsämnet va uppe på press i den periodpausen.

Efter andra periodern snackade jag emd Daniel igen om de å vart han stod. Den här gången hade han stått i ssk:s bås med stått i den lilla sluttande rampen som är upp till båset, och den här idioten hade gått å ställt sig i vägen fleeera gånger bara för att jävlas, å de hade Daniel sagt till han å.

I tredje periodern stod jag å höll koll på idioten från min plats på stången i klacken, men då verkade han ha gett sig och stod längst bak å lutade sig mot väggen. Men de kan iof ha berott på att Daniel flyttat ner till de lilla lilla platsen som jag å Per brukar stå på å trängas.

*
Innan match hade vi tejpat plast. En stor Flagga som de stod "VI VILL SE KRIGARE" på.
Spelarna måste ha tagit till sig vårat krav, för krigare va precis va vi fick se. De förtjänade en vinst den här dagen. De va riktigt roligt å se. Så de va med ett leende på läpparna som slutsignalen gick. Spelarna fick åka ut med klacken skrikandes i bakgrunden:
"VI ÄR LEKSANDS IF,VI ÄR LEKSANDS IF, VI ÄR LEKSANDS IF NORRA STÅÅÅÅ!!"

Vakterna i arenan fick jobba lite å.
Den fina paraden de gjorde när de fått ut alla teljepack va å så snygg, med våran fina skönsång till. Mkt vackert haha!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Har fått ett lutet jobb i sommar av Daniel. Ska fota lite under hockeyskolan i Leksand. Få se hur jag ska göra emd jobbet på ICA, jag behöver pengar, men vet inte om jag kan jobba så mkt som Per vill att jag ska. Ska ta mig ett snack med både Daniel å Per inom kort.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Annars då? haft en del å tänka på senaste tiden. Va skönt att snacka ut igår, vet inte om man blev nå klokare, men..de hjälpte lite ändå på nått vis:)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

I morrn e de hockey igen, då drar man till Söertelje för att se packen igen! MÅSTE ta en bild på den där idioten i båset.

//Fotomuppen

måndag, mars 19, 2007

Kommer aldrig bli klar..

Nej jag tror fan jag aldrig kommer att bli klar med tavlan jag håller på med, självporträttet. Trodde jag va klar redan i onsdags. Sen kom jag på en liten detalj jag skulle ändra på, s den blev lite bättre, och nu sitter jag å kollar på några bilder jag tagit på den å hittar detaljer jag går och ändrar hela tiden.


*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Efter 4 timmars sömn va de dags på lördag morgon, på tok för tidigt, att kliva upp å dra till bussen med destination Ume! match mot Björklöven va det som väntade denna dag.
Dit resan blev jävligt rolig! Bra blandning av folk, en lagom fylla..massa glada skratt och hysteriska skämt..eller nått..haha
"Här kommer vi!..TO THE AIRPORT!"
Matchen va..som den va. En viss 52 ska man skicka to the airport! Vissa tvivlar jag inte en sekund på att de inte kämpar, men de hade tagit ut allt i matchen hemma mot Rögle. Benen höll inte.
Hemresan blev inte en rolig historia. Många kännslor i luften. Tårarna bara rann, gick inte å hejda dom, vet inte hur länge jag satt under min jacka i bussen å bara grät, va SÅ knäckt!
Efter en liten pratstund med Emil, kloke storebrorn, så känndes de lite bätre och jackan åkte av å ölen fram! för hur de än är så e man, som jag sagt sååå många gånger tidigare, Leksing tills jag dör. De va som Emil sa, första reaktionen va besvikelse,man blev less..sen försvann den å ersattes av revanchlust!
Min pappa är en underbar människa, kan inte älska den gubben nog! Han ringde mig direkt när matchen e slut, å då va man ju knappast munter. Så får jag höra av morsan på Söndag morgon att när de varit i Kättbo å kollat på nånting så hade farsan plockat upp sin mobil, setat å stirrat på den,kollat upp på mamma å sagt:
"Vad kan man skriva för uppmuntrande ord till Jessica? Hon lät inte alls så glad när jag ringde"
Då har gubben setat å tänkt å mig ända sen telefonsamtalet. Han e lite söt iaf.
*-*-*-*-*-*-*-*-
blev ju knappast att sova ut på Söndagen eftersom jag lovat att hjälpa Daniel att beskära bilder under U10 cupen som va i Arenan. Skulle vara där 9, så de blev inte många timmars sömn, men jag ångrar mig INTE!
Jag å Daniel satt å snacka under ett uppehåll(som vi själva bestämmde, vi va trötta å hungriga) och jag fick så sjukt mycket bra tips om hur jag ska bete mig å vad jag ska tänka på appropå min framtid som fotograf. Mycket bra tips och saker att fundera på. Ska iaf införskaffa mig en bärbar dator så fort som möjligt.
Så fick jag ett litet fotojobb i sommar av han å. Inte nått så jag slipper jobba på ICA, men ändå nånting. Så i sommar blir de la å få lov att hamna i kassan igen då, men får blanda de med att fota hockey!:D
*-*-*-*-*-*-*-*-

Jag är långt ifrån pigg just nu. E helt slutkörd känns de som, men jag tror att de som behövs e lite sömn så e jag back in business! Fick iaf för första gången på jäääättelänge en myskväll hemma ensam framför tvn..MYCKET behövligt å skönt!
*-*-*-*-*-*-*-*-
Haha en liten notis såhär i slutet av detta blogginlägg. Ett skönt citat av Daniel Eriksson uppe i pressrummet i en av periodpauserna i matchen mot Rögle.
Jag har varit å hämtat en kopp kaffe å kommer gående mot bordet, då kollar Daniel upp å utbrister:
"Du Jessica, va e de det heter nu igen när man spelar med färre man på plan?"
"Boxplay lilla Daniel."
"ja just ja"
Killen med kollen, men ja menar, han har ju "bara" varit på i runda slängar 70 matcher denna säsong + JVM matcher så..de e inte lätt inte;)
//Fotomuppen

fredag, mars 16, 2007

somliga kallar de mirakel..

..jag kallar de ett bevis på de hjärta som finns hos krigarna vi har i Leksand!

Sen blir man ju inte direkt mindre glad av att få höra efter match att Lundström tar sitt jobb på allvar och går ner i omklädningsrummet inför tredje periodern och personligen bänkar Saarela och sätter in Ollas i förstakedjan!
Å de va då fan på tiden! Saarela har ingenting i Leksandsdressen å göra, den late jäveln. Han behöver inte ens anstränga sig att byta om till de resterande matcherna. Han tar bara plats från dom som förtjänar platsen, spelare med hjärta..de riktigta LeksandsKRIGARNA!..som till ex Ollas!

Inför tredje periodern satt jag och Luvan å snackade inne i TIFO-förådet, med 2-4 på resultattavlan va man kanske inte så inspirerad att dra ut för tredje periodern å satt å funderade skarpt på att sitta kvar i förådet. Så kollar jag ner på min kamera jag hade i handen å kom på att, just fan jag har ett jobb å sköta..så tänkte jag till en gång till:
"Va fan e de jag sitter å tänker?Visst att de är tungt nu, tungt som fan..men va fan! man e ju leksing tills man dör, å vad e de för signal till spelarna om vi som supportrar ger upp?Jag har altid setat å klagat på folk som är medgångssupportrar, å nu sitte rjga å tänker precis som en sån som jag verkligen AVSKYR!"

Så då reste jag på mig å trängde mig in i klacken ås rkek som aldrig förr..När Rögle lyckades trycka in 2-5 i början av tredje slutade vi inte sjunga, utan sjön snarare högre. De märktes på Röglespelarena va chockade de blev när vi inte tystnade, och inte minst märktes de på Våra krigare. de va då de vände! 3-5 målet av Bergenström va ett riktigt viljemål. HELT sjukt! å heelt underbart!!

nu e man ÄNNU mer taggad inför Ume-resan i morrn!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Målade ännu en tavla i onsdags, men jag e inte ritkigt nöjd med den. De skule bli ett självporträtt, avmålad från en bild på mig som jag själv har tagit. Men de blev inte likt alls, mkt besviken på mig själv.


Medan jag står där i min egen lilla värld med färg på händerna, lyssnar på musik å målar för fullt, e jag så dum att jag kliar mig i ögonen å de börjar bara svida till som satan i högerögat. Sen tänker jag inte mer på de. Men det blir värre å värre.

Utgång på onnsdags i blng med Gidlund å två av hans (som han själv kallar dom) pundarpolare. Haha dom tyckte inte om mig å jag tyckte inte om dom haha. Men de blev riktigt trevligt trots att de va helt dött ute. Haha så blev man ju kallad för Saarela under kvälen å.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Vaknade upp i blng på torsdagen lite småseg. Ögat känndes värre än gårdagen, men gick helt ok, ända tills Emil kom å hämtade oss så man fick lov at kliva upp å ut i bilen,. Gickknappt å hålla ögat uppe å de bara rann. Va inge skoj under matchen heller. Folk trodde antingen att jag stod å grät, att jag hade gråtit, eller att jag va jättesliten. Ett minus va även att de är mitt "fotoöga" som krånglar, så de va lite kämpigt att fota igår.

Så när man vaknar upp i morse har de runni ÄNNU emr från ögat, en massa klägg å äckel å ögat e sprängrött. Va inge skoj å köra till skolan idag när man knappt kunnde hålla ögonen öppna pga att de sved som satan. Blev en farlig biltur, men fram kom jag. Svider inte lika mkt så länge jag e inne, blir värre när jag kommer ut i ljuset. E rädd för att de håller på att bli en infektion, ska rådfråga med mamma när jag kommer hem om ja ska åka förbi vårcentralen idag, eller om de kan vänta tills på måndag om de inte blivit bättre. Har sån koncentration på morgondagens match att jag inte känner för att åka å kolla upp de idag.

//Fotomuppen

onsdag, mars 14, 2007

"Rötterna blir starka när de blåser.."

"..luften blir friskare när oskan går" -Som Kjell Höglund sjunger.

"Det är i Motvind som draken lyfter"

Finns hur många klyschor som hellst man skulle kunna ta till om läget just nu, men de som gäler är att vi lär bevisa att vi är Leksand, och vi ger aldrig upp!
Som Emil skrev i sin blogg, folk kan lätt sjunga "Leksing tills jag dör" , men har desto svårare att bevisa att de verkligen är så! JAG kommer då åka till Leksand igen på torsdag på hockeyn, JAG har anmält mig att åka till Ume för att se Leksand besegra Björklöven, JAG tänker HUR de än går i årets kval, komma tillbaka till arenan nästa säsong och säsongen där efter, och säsongen efter de. För hur de än går för Leksand, så är då jag
Leksing tills jag dör!!

*-*-*-*-*-*-*-

Efter ett mycket hårt arbete från LTC:s sida kunde jag måla sista strecket på våran underbart vackra OH-flagga Onsdagen den 7e Mars kl 00.00!! å fy HELVETE va bra den blev!De va många kännslor i luften när man såg den komma upp på läktaren i söndags. Med tanke på hur mycket tid de lagts ner på den. Jag , Åberg och kapten som spenderade tre dagar i arenan bara för att skissa upp den. Vi kunde anlända 8 på morgonen och gå hem efter att vaktmästarna gått hem. Sen anslöt mer folk och vi jobbade nästan dygnet runt kännds de som för att måla klart den!
På tal om vaktmästarna kan dom inte få cred nog för hur dom ställer upp fö ross och hjälper oss med allt! De är nog ingen annan stans som do har så bra vaktmästare som vi har i Ejendals Arena, dom är verkligen GULD värda!

Här under följer några bilder under arbetet på flaggan:

Jag och Åberg skissar upp korser med hjälp av rutmönster.

Korset och skölden målad och klar, nu e de "bara" rutorna kvar att måla!
Jag och Thomas jobbar för fullt med bröderna Abris.

Flaggan klar och uppe på matchen i söndags!

Vi har fått mycket cred för flaggan, och enligt mitt tycke så är de de bästa vi gjort! Alla har kämpat och slitit med den, och ingen har klagat trots de långa dagar vi jobbat, för vi vet vilken belöning som väntar.Belöningen av kännslan i att se den uppe på läktaren, höra reaktionerna från läkatren över något som vi gjort, och inte minnst uppskattningen från spelarna.
De skapar en viss gemenskap att få jobba med sånt här, det va som Stoltz kläckte ur sig medan vi satt och målade:

"Undra hur många människor de finns i världen som umgås genom att sitta på en jätteflagga med en bytt svart färg och sitta tysta och måla".

Var av Emil kollar på han, kollar runt på flaggan och svarar:

"Som det ser ut just nu är de 4 stycken!"

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Malmö borta i fredags blev en både rolig och tråkig historia. Mark, Stoltz, Jag, Bojken,Flamman, Skalk, Helen och Peter (arbetskamrat till Stoltz) bestämde oss för att hyra en minibuss och dra ner till Malmö, och så gjorde vi.
Att spendera 80mil i en minibuss med dom personerna va en intressant erfarenhet, haha Skalk och Flamman tyckte de va JÄTTEroligt (som en massa annat folk) att mobba mig för min extrema fotfobi, så jag kan lova att de satt inte långt ifrån att bilen skulle få lov att seneras.


Väl framme i Malmö blev de bara att in å lämna grejerna på vandrarhemmet, sen ut på en Pub som låg i närheten för att börja ladda inför matchstart! Väl på Pubben anslöt sig Olsson,Larsson, DP och några polare till honom från Malmö.

Flamman och Bojken visar va de tyckte om "Elins" tröja

En liten notis är att när vi kom in på Pubben lite nervösa över om vi lyckats hitat på Malmösupportrarnas häng, vi hade nämligen matchtröjor på oss, så fick vi applåder av dom som va där. Leksingar även där, så vi kunde pusta ut och börja ladda!

Sen va de dags att beställa taxi och åka till arenan. taxichauffören va huuur skön som hellst. När han såg att vi hade Leksandströjor på oss börja han tjoa å skrika "Heja Leksand!" och skriker att vi ska krossa Malmö. Och att föärjestad, dom tål han inte, dom får han utslag av. Så kläcker han även ur sig:
"Nu i kväll ni vinna med 20-0, blir de 19-0 jag bli besviken! 20-0"
Så vi gjorde en deal med honom, om vi vann emd 20-0 skulle han skjutsa oss gratis från arenan till vandrarhemmet, Flamman och Mark skulle sitta nakna på taket, å så skulle han skjutsa oss tillbaka till Dalarna gratis dagen efter.

Match blev de, och rolig va den..iaf i typ 47 sekunder. Men Leksand kämpade på bra, hade vi fått in 2-2 i stället för Malmös grymmt oförtjänta 3-1, hade det nog gått vägen. Men i hockey måste man göra målen, och inte förtjäna dom, och Leksand får aldrig dessa lätta mål med sig.

En viss besvikelse kom över oss efter förlusten, men eftersom ingen egentligen hade räknat med några poäng denna match, kunde vi skaka av oss dom kännslorna för att sedan dra ut i Malmö.

DP ringde och tyckte att vi skulel sluta upp med dom, så vi satte igång att traska runt i Malmö för att hitta på dom. Efter en timmes promenade va vi tillbaka till där vi började, och folk hade, trötta och hungrika, börjat lessna ur. Så där splittrades vi, Skalk å Peter drog iväg för att käka å dricka lite på Pubben vi satt på innan match, och resten av gänget gick till Burger King å käka. Sedan drog Flamman, Mark och Helen tillbaka till vandrarhemmet för att sova, medan jag Stoltz och Bojken bestämmde oss för att göra ett nytt försök att hitta på DP och gänget, och lyckades bättre denna gång.Vi hittade på DP och "Elin" på torget och följde med dom till den lilla irländska pubben som resten av deras gäng hängde på.
Väl där fick jag å DP lite problem. Bojken och "Elin" gick in först å jag å DP kom strax efter, var av DP blir stoppad i dörren för leggkontroll, jag bara ler åt han å ska gå in, så kollar vakten upp på mig å ber mig om mitt legg å.
Vakten kollar på DPs legg å säger
"Tyvärr, du är för ung"
Var av DP blir helt förtvivlad, å jag bara suckar. De visade sig att de va 23 där. "Elin" märker att vi inte kommer in å går ut igen för att kolla vad som försegår. Å när han märker varför vi inte komemr in börjar han att diskutera med vakten. Tala om att vi är från Leksand och att våra polare väntar på oss där inne. Vakten kolalr på mig å säger:

"Asså, tyvärr, de e för långt ifrn. Hade du varit 85a eller 86a så..men 87..nje de e lite fö rlångt ifrån"

"Elin" kollar på vakten igen, så kollar han på mig,så på vakten igen å säger att "Men kom igen du ser ju att hon är städad! deras polare väntar ju där inne, de har åkt ända från LEKSAND!"

"hm..ja..ok då..men blri de problem åker ni ut på EN gång!!"
"jadå" svarar vi å går in. Så nä rman komemr in så ser man Bojken stå i baren å beställa, haha jag som e 20 kom nästan inte in, men 17åriga Bojken kom in utan problem. Haha men bättre att de kollade legg på mig än på henne, då hade de vart kört.


De böev iaf en mycket trevlig kväll på Pubben, och DPs mage fick stå ut med en hel del! Den va skaplbligt blå och fin på söndagen sen när vi träffade på honom inför match.

Blev inte många tiamr sömn innan de va dags att liva upp för en tripp till Tyskland. Blev även de en mycket trevlig resa med fint vänder och en stor mängd inhandling av sprit, vin och öl.



Sen hemfärd, 120 min hem, lämnade Malmö runt 17-17.30. Kom hem runt 02.45 efter att retat gallfeber på bl.a Bojken de sista två timmarna med att sitta och sjunga. Stoltz frågade lite skämtsammt när vi va i blng för att släppa av Helen, vad jag gick på egentligen. haha ja de undra nog ja mä;)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Så blev de inte många timmars sömn innan de va dag att åter igen gå upp för tripp till Leksand. MATCHDAG! Skellefteå va de som stod för motståndet. En av de jobbigsate matcherna på länge vill jag lova! Efter matchen va man helt knäckt och förstörd. Och inte minst dagen efter, dom leendena som man kostade på sig va knappast riktiga. Så när man dessutom kollar mailen å får se ett mail från Aftonbladet där dom talar om att jag inte fick sommarjobbet där som jag sökt, vilket va de jobbet som jag absolut allrahellst ville ha, gjorde ju inte direkt dagen bättre.



Blev en tripp till Rönnös och hälsa på Emil å hans pappa och kola på film, sen somna man in i soffan hemma hos Emil å sov et bra tag innan de va Bosporen och hockey som gällde.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

På torsdag e de hockey igen, hemma mot Rögle, och de är bara att ta nya tag! Än är de inte kört, de gäller bara att visa hjärta och kämpa på!

"GO HARD OR GO HOME!" är de som gäller!

//Fotomuppen

torsdag, mars 08, 2007

I morrn smäller de!


Sitter här som ett nerv-vrak. Har inte kunnat äta annat än en smörgås å druckigt kaffe på hela dagen. I morrn börjar kvalserien, och jag å ett gäng drar ner till Malmö tidigt i morrn för att se premiärmatchen borta mot just Malmö. Kommer bli najs som fan!
Planerna för helgen ser ut som följer:
Upp tidigt-minibuss till Malmö (vi drar till Malmö vi drar till Malmö!). Hockey när vi väl e framme, å på kvällen blir de utgång.
Lördag blir de upp tidigt å Åka en sväng till Tyskland. Sen bär de hemmot mot Leksand.
Söndag e de Hemmamatch igen!
Rapporter kommer komma efter helgens bravader!
-*-*-*-*-*-*-*-
Angående dagens bloggbild så..haha ja va ska man säga? Fotomuppen goes Paint!..jag har talang eller hur??;) haha eller inte.
Har en sån sjuk målarabstinens, så då tyckte Gidlund att jag skulle måla lite i Paint. så jag fråga lite snällt va jag ska måla, var på han svarar:

"Hmmm, rita hur det ser ut när malmö fått storstryk imorrn" Å de syns de väl att jag gjorde?? hehe
-*-*-*-*-*-*-*-*-
Efter många MÅNGA timmars kämpande, fick jag lägga sista handen på torsdagens Tifo igår vid midnatt. SÅÅ skönt..å de komemr bli så SJUUUKT bra! längtar som satan!
-*-*-*-*-*-*-*-*-
Nu blir de sovasov. Måste vara pigg å allert inför resan i morrn! Ska bli najs å sluta upp med sthlm-gänget i Malmö å rajraja på läktaren!
VIKTIG MATCH!
//Fotomuppen

onsdag, mars 07, 2007

Fy FAN va vi e bra!


De jobbas, svettas, kämpas å slits i arenan just nu. De e underbara å BÄSTA LTC som jobbar för fullt med förberedelser inför kvalet nästan dygnet runt. Alla hjälps åt, ingen klagar, alla kämpar å sliter. å de blir så SJUKT bra!
Gruppen är nog mer sammansvetsad än någonsin just nu. De här e så sjukt roligt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Bara läääängtar tillbaka till arenan för att jobba!Jag trivs som fisken i vattnet!
-*-*-*-*-*-*-*-*-
Kvalet börjar på Fredag å. Årets kval kommer bli sjukt jämt! känns som om alla lagen kan gå upp, finns ingen som är självklar.
Malmö borta på fredag blir viktig. Vinner vi byggs självförtroendet så sjukt mycket. Bilar ner med ett gäng på fredag morgon, ska bli RIIIKTIGT najs!
-*-*-*-*-*-*-*-*-
Utöver hockeyn e de väl lite sådär just nu. Lite småtufft hemma, inget jag tänker gå in på, men...aa.. så ere.
*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Sitter just nu å har musikfrågesport med Gidlund över msn..mycket underhållande faktist!:D haha.
I morrn blir de Gävle på studiebesök med några från klassen, sen Tifo-jobb igen.lääängtar!!
//Fotomuppen

tisdag, mars 06, 2007

Bra helg! Bra dag!


Har varit en mycket bra helg måste jag säga!
Fredag:
Lilla jag lyckades (chockerande?) dra en liten floskel angående En viss Mustang och ett par fordfälgar. hehe.
Skön dag. Eftermiddagen spenderades genom att sitta hos Emil å kolla på film, The Departed , va helt ok. Fick pausa mitt i filmen för att åka å plocka upp Gidlund vid tågstation.
Direkt filmen va slut va de bara för mig att brumma iväg. Först till Posten för att skicka iväg kvalbiljetterna åt Superstars, sen hem för att sedan fara iväg å se Björborevyn. Något bitter eftersom jag visste va som skulle hända i Leksand. Öl,mat å hockey på Bosporen, sen fest. De ville ju jag å göra, men men. Va en riktigt bra Revy måste jag säga, de skötte sig GRYMMT bra, å de nya medverkande va RIIIKTIGT bra!
Fick reda på att folket skulle sitta hemma hos Emil å öla lite öl på kvällen, så jag bestämmde mig helt enkelt för att brumma iväg till Leksand med några öl så fort jag kommit hem från Björbo, å anslöt till 14B mitt under en omgång av Så ska det fan inte låta.
Lagfördelningen va Lag Soffa (Elisabeth, Ida, Bojken, jag) och vi vann överlägset, trotts att lag stol (Axel, Gidlund, Lotta) mutade domaren med diverse vin å grejer.
Sen bar de iväg ut mot tältet. Den extremt fula rosa dalahästen stod utanför och Gidlund tyckte att de skulle vara vääldigt roligt om jag kunde klättra upp å sätta mig på den å ta bild på dä. Så,jag kunde väl inte annat än å göra så. Väl nerepå marken igen får jag syn på nån jag inte sett på flera år. Min gammla klasskompis från Högstadiet, Tobias Maberg. Så jag halkade mig fram för å snacka med han, trodde inte han skulle känna igen mig, men de gjorde han. riktigt roligt!:D
De blev ingen ingång i tältet för vår del, ansåg att de va för dyrt att slänga ut 100 spänn, så i sammlad trupp drog Jag, Gidlund, Bettan, Axel,Bojken och Ida till baren i stället å hade det trevligt där, sen kom Emil å slöt upp å.
Fick sängplats hemma hos Axels föräldrar. Najs najs de tackar man för:D
*-*-*-*-*-*-*-
Lördag:
Blir väckta av en oförskämmt pigg Bettan som kommer instormandesi rummet å tycker att de e dags att vakna och att frukosten typ e klar. Så de va bara att försöka piggna till å kliva upp å klä på sig. Haha Axels mamma är en riktigt sköning måste jag säga.
Bettan drog in på Noret och jag å Gidlund beslutade oss för att dra in på systemet för att inhandla lite öl, eftersom vi hade bestämmt oss för att Lördag, då e de öla öl som gäller.
Slöt upp med Emil utanför Office, sen drog jag å Gidlund till Bibblan för att hämta mina utställningsbilder och sen återvända till Office en stund.
Tifo-arbete stod härnäst på agendan. Att skära stripes undertiden det pågår en grymmt spännande hockeymatch på isen i LRF-hallen va inte de lättaste, men jag måste säga att jag å Gidlund klarade det fint. Gjorde klart ALLA stripesen, och kaptenen hjälpte väl till lite på ett hörn med att putta på rullen på mitten lite då å då:)

Kvällen blev RIKTIGT najs!Tv-spels kväll och ölade i blng hemma hos familjen Gidlund.
Jag Emil och Gidlund körde TÄNNIS på Nintendo Wii. HUUUR kul som hellst ju! måste lätt införskaffa mig ett sånt så fort jag får råd. Spelade lite Boxning å. En viss Emil va väldigt kaxig innan matchen mot mig:
"oj oj jag ska krossa dig totalt!"
hmm..vem knockade ut vem i rond 2?;) hihi
Haha vet inte hur länge vi spelade egentligen, men de jag vet är iaf att jag å Gidlund klarade att hålla igång betydligt många mer timmar än Emil, som hamnade på en madrass mitt på folvet snackandes högljutt. Innan han somna in hann han då lägga in några spydiga kommentarer åt mig å mitt nintendo 8bitars spelande.
Vid 5, halv 6 tiden på morgonen nånting gav vi upp med att lira diverse 8bitars spel å slog på en NHL match som gick på tvn och somnade in nån gång runt 6.
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Söndag:
Vaknade upp, nångång, tror runt 10 eller nått, till Vasaloppet på tvn. BRA skit!
Sportsligt inslag av den blivande segraren vid sista vätskekontrollen. SÅNT vill vi se mer av!
Sen blev de Wiiande för hela slanten! Körde en Turnering (tänker inte avslöja hela resultatet, de enda jag kan avslöja e att Gidlund är en svårbesegrad liten sate;) hehe)
Kom väl därifrån runt 23.40 nånting tror jag, haha råkade visst fastna rätt rejält i Wii-träsket, men de e sånt som händer. Va skapligt trött på vägen hem, va lite av en trafikfara vägen mellan Leksand och Gagnef. Koncentrationen låg nte på en sådär överdrivet hög nivå, så plötsligt så kolla ja till på hastighetsmätaren å insåg att jag legat runt 110-120 km/h nästan helavägen hem, hehe.
En mycket bra Helg iaf måste jag säga..en mycket MYCKET bra helg! Som även resulterade i en GRYMM träningsvärk i höger arm, tennisarm kanske;)
*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Skön skoldag, och oplanerat Tifo-arbete. Möte hann vi mä innan Tifo-arbetet sattes igång. Olssons lilla fina avslutande av mötet va ett härligt inslag:
"Ja jag får visa för tackat intresse"
Måla måla lite tifo som sagt. Blev klar med de blåa idag. BRA jobbat gruppen, som för kvällen bestod av Mig, Emil, Bojken, Ida och Stoltz!:D Och en stoorl Eloge till våra underbart bra vaktmästare, ni kan inte få beröm nog!! i morrn blir de jobba jobba, ska väl vara i Leksand om si sådär mindre än 8 timmar, så man kanske ska fundera på sängen. Men, ja..haft svårt å somna de senaste nätterna, håller nog på att vända dygnet lite. Måste försöka rätta till de snart igen!
aja får göra att försök å somna iaf!
//Fotomuppen