torsdag, maj 31, 2007

å där låg arenan mörk och övergiven..




...men ändå aldeles älskad av leksandsfolket. Va en annorluna kännsla och komma in i arenan ställa sig på norra stå och kika ner där våra krigare spelat match efter match under säsongen, men de man kollade ner på nu va en massa sand och grus där isen ska vara. Det var aldeles nedsläckt förutom nån lampa som lös nere vid vaktmästeriet och några av alla de lampor som finns i taket va tända. Blunda man så kunde man åter igen se spelarna kriga på isen, höra hur klacken vrålar och skriker å sjunger fram sitt älskade Leksand. Jag kunde känna de isiga vindpustarna som blåser upp i ansiktet när spelarna far förbi mig när jag står och fotar. Shit va jag älskar den här sporten och de här laget!



Men de fanns inge större mängd tid att stå där å drömma sig bort, vi skulle jobba premiärtifo!



Jag Åberg och Emil va vid arenan av just den anledningen, att planera och mäta inför premiärens tifo, säsongen 07/08 har precis börjat! Och jag har aldrig varit mer taggad än nu! De kliar i fingrarna på mig och kryper i benen och självklart i mitt fotofinger.



*-*-*-*-*-*-*-*-*-




Igår va de storstädning av klassrummet. Shit va hemskt de känndes att plocka bort allt, att veta att snart skills vi åt. Har varit ett underbart år på Folkhögskolan med de bästa människorna i klassen man kan tänka sig. Trotts att alla i klassen e så olika varnadra å en ålderskillnad på 10 år så har den ålderskillnaden inte märkts av alls, och vi har funkat ihop som grupp så otroligt bra. Kommer sakna alla så himla mycket. Några stannar kvar ett år till så då ska jag lätt åka förbi å hälsa på, och sen får man även se dom på hockeyn nästa säsong å. Eftersom bl.a Frida och Jessica och kanske Mikaela stannar:)











Sen på kvällen blev de avslutningsfest för skolan! har inga bilder därifrån än..men uppdaterar om festen när jag har bilderna.


*-*-*-*-*-*-*-


upptäckte på hemköp idag att fun light har förmodligen gjort sig en riktig succé.

Fun Light med Rabarbersmak! Rabarbersaft e verkligen huuuuur gott som helst!

//Fotomuppen

söndag, maj 20, 2007

På Turné till Stockholm!

Lördag och det betyder Turné med Copperheads till Stockholm för att möta Djurgården. Blev en tidig morgon och brummade iväg till Leksand för att möta upp Emil vid Kajen för att därifrån få skjuts till Falun där bussarna utgick ifrån. Medan vi vänta dök Bonde upp med sin underbart söta hundvalp Diesel. Har nog inte sett nått så sött på jag vet inte hur länge!

Väl i Falun delade vi in oss i bilarna för att fara iväg mot den stora huvudstaden. De blev tre minibussar och två personbilar ner. Vi fick åka i Chryslern som man kunde öppna å stänga dörrarna med en knapp. De tyckte dessa pojkar va hysteriskt roligt..främst Emil, de skrattade gott varenda gång de tröck på knappen och dörren automatiskt öppnar eller stänger sig.

Det här med mig i samma bil som en gps tycks vara samma sak hela tiden, jag smittar ner den så den väljer en massa mystiska kringelikrokvägar fram. De va så när vi skulle åka till Malmö, och de va så nu. Den lurade runt oss på en massa omvägar i sthlm innan i äntligen kom fram till Planen i Kärrtorp.

Va blåsigt å lite mulet när vi kom fram men de regnade inte och jag drog en lättnande suck. Vi drog in i omklädningsrummet och väl där börja peppningen inför match. När de va dags att dra ut för uppvärmning, öppnar jag dörren å kliver ut för att mötas av..SPÖREGN! De va bara att lägga kameran skyddandes innanför jackan å kliva ut.

Per,Gösta,Johan, Bella och två till kikade förbi för att se matchen å:)

Trots ösregn så blev de en rätt bra match som Copperheads tog hem segern med 22-0, Emil lyckades t.o.m med en Touchdown.

Hemresan blev en rolig historia. Emil släppte vi av på stan i stockholm för han skulle med tåget till Flen på 25års fest, och vi begav oss hemåt. Jag och Oskar började babbla på om de ena och de andra. De slutade med att vi babbla förfullt hela vägen och resten va tysta. En sov, en körde, coach Kevin förstod nog inte så mycket vi sa å en satt å kollade bak på oss lite fundersamt flera gånger.

De blev en massa intressanta disskussioner, men om de va sådär jätteinterligenta kan man ju fråga sig haha.
En av disskussionerna vi hade va bl.a vad hjärnan tillhörde. För hjärtat och tungan va ju en muskel(innan hade vi snackat om skelletering och om rökt älghjärta och älgtunga) men vad e då hjärnan? e de å en muskel?eller e den nått eget?..och en hjärna ser alltid ut som en hjärna..men ett hjärta ser inte ut som ett hjärta.
Sen kom vi över till att prata mat.om typ hamburgare..att en hamburgare egentligen innehåller allt man behöver, Kött, grönsaker och bröd..så lägger Oskar till Ost..då börjar vi diskutera va ost innehåller..e de protein undra Oscar..då börja ja fundera på att ost görs av mjölk, och i mjölk finns de Kalcium. Detta utvecklades till en disskussion om hur man gör ost. de blev att låta såhär:

O:”Men..när man gör ost kansk man filtrerar bort Kalciumet och det är DÅ de blir ost..eller?”
J: ”Ja..så Ost är lixom kalciumfri mjölk kort å gott”
O: ”ja precis..så de finns ett speciellt filter som filtrerar bort kalciumet..ett kalciumfilter, och då blir de ost”
J: ”ja så måste de ju va”
O: ”mm jag ska lära mig att göra ost. De ska bli en av grejerna som står på min mål-lista”

Efter ytterligare en massa mystiska disskussionen kom hans mål-lista att se ut som följer:

  1. Bli rik
  2. Spela i juniorlandslaget
  3. Bli världens bästa på att skelletera
  4. Lära sig göra ost och bli ledande i ostbranchen
  5. Ta reda på vad hjärnan tillhör för något
  6. Paddla kanot i kanalen i Falu-centrum och sedan mitt i centrala stockholm.

haha en mycket intressant lista.

//Fotomuppen

(kan ju tillägga att hjärnan är en nerv som tillhör CNS, det Centrala NervSystemet. och hur man gör ost..de kan ni läsa här)

fredag, maj 18, 2007

Hitta ett Mail...

Hitta ett mail jag skrev till en kompis för länge sen. Hon mådde inge bra, hade tydligen en massa tankar om döden och va väldigt rädd för den. Tyckte att mailet gav en liten tankeställare om förhållandet till livet och döden. Den löd:

Hej
Jo men de e klart att de är jobbigt, det är det alltid när någon får bort. Framförallt om de var någon som stod en väldigt nära. Många är rädd för döden, men jag tror att det inte är själva döden man igentligen är rädd för, utan snarare just detta att vi inte vet vad som händer.
Vi människor funkar på det sättet att är det något nytt, eller något vi inte förstår oss på, så blir vi rädda. Döden är ändå en del i livets gång. man födds,växer upp,blir gammal och sen dör man. Men det är ingen som säger att man bara försvinner, en själ är odödlig (enligt vad jag tror iaf) och själen lever vidare och tar hand om de nära å kära som fortfarande är i livet.

Jag känner av min morfar ibland, när jag e ledsen, när jag behöver stöd, eller när jag känner att jag gjort nått bra..då kan jag känna att han är i rummet å vill hjälpa mig, glädja mig.

De största misstag folk gör är just at gå och tänka på döden, och de är de värsta. ja visst,de som vore ännu värre e ju att förneka den helt, Men om man går runt och tänker på döden hela tiden så hindrar man sig själv att fortsätta leva. Då är de bättre att ta vara på dom
dagarana,timmarna och den energin som går åt av att oroa sig, att vara å ta hand om sina nära å kära i stället. För döden är inget vi kan hindra, så då är de mycket bättre att ta vara på den tid man har och vara med dom man tycker om och ta hand om dom och sig själv. i stället för att kasta bort den tid man kunnat vara med dom å ha roligt, att oroa sig för nått som man inte kan hindra,..och som de med absolut största sannorlighet är fleeera flera decennier tills de inträffar.

Nu känns de som att jag har sagt samma sak flera gånger, men jag hoppas att jag har hjälpt lite iaf..jag gör mitt bästa, men jag e inte så bra på sånt här. Men jag vet hur du känner de..de göra jag. men kom ihåg *****,livet är hårt, men kämpar man på så blir man belönad. ibland kan allt kännas skit..verkligen SKIT..men om man kämpar på å lyckas ta sig ända upp på kullen,då vänder det. Så kämpa ***** gör de.Ge inte upp, tillslut så kommer du upp.
hade bra gumman! Kram!


//Fotomuppen

Baka Brownies hos Bojken!

Jag å Bojken bestämmde oss för att leka lite idag. Första förslaget va en fika på Siljan, men kom lika snabbt på att de e mycket roligare om man bakar fikat själv. Sagt å gjort, vid 2 tiden brummade jag med Börje till Leksand för att joina mig med Bojken i hennes lägenhet. Vi bläddrade igenom lite bakböcker å hittade på ett recept för Brownies å bestämmde oss för att de såsg riktigt smaskigt ut. Drog iväg till ICA för att inhandla ingridienserna sen satte vi igång å baka. Bojken klagade på att hon inte kunde baka flera gånger, men med lite lugnande ord från mig och lite små instruktioner så gick de galant! Vi stod å snacka en massa skit medans den gräddades i ugnen.
Medans kakan stod å svalna passade vi på att lira lite hederligt Playstation 1, de e ju hysteriskt roligt.
Kakan smakade fantastiskt gott, vi hade lyckats! Ida kom förbi, å strax efteråt kom de två killkompisar förbi, och även dom fick smaka på våran nybakta kaka å diggade den skarpt=) Vi kan vi!
//Fotomuppen

Happy Feet!



Jag Anna och Max brummade upp till Emma igår för en liten filmkväll. Vi drog upp till Preem på väg till Emma för att hyra film, och självklart när det är tre viljor som ska fram så tar de alltid tid att hitta en film, alla vill se olika. Max ville se en romantisk snyftare, men då skrek jag rakt ut! Jag ville se skräck och en massa blod, då skrek Anna rakt ut i stället, hon i sin tur ville se nn Scifi film, men de ville varken jag eller Max.
Efter att jag skrämmt livet ur anna med allt mitt blodssnack, och tjafs hit å dit bestämmde vi oss för att se DaVinci Koden. Ringde Emma och de visade sig att hon hade den filmen, så de va bara att fortsätta tjaffsa. Tillslut utbrister Max att vi kan se Happy Feet, var av jag skriker rakt ut å säger:
"Jag vill INTE se en film som innehåller namn som Feet!"

dom kolla bara på mig ilsket, läste handligen å tyckte den va rolig, så de sa bara åt mig å hålla käften sen blev de den filmen!


En riktig höjdarfilm måste jag säga, vi satt å asgarva genom hela filmen. Har ni inte sett den så LÄR ni se den, heelt underbar. Fylld med en massa humor. Animeringen va sjukt bra, och den hade tydligen vunnit en Oscar tror jag de va för bästa filmanimering, fullt förståerligt. En del sköna kommentarer fick man höra genom hela filmen å:

säl:"Kom hit din korv så ska jag äta dig med lite ketchup!"

pingvin:" haha låt tomaten tysta mun"


De små spanska pingvinerna va lätt de skönaste karaktärerna i hela filmen, haha hysteriskt roliga!

Soundtracket till den här filmen va nog bästa på länge, ska lätt se till å skaffa mig den.
som sagt, har ni inte sett den, GÖR de!!

efter den filmen kollade vi på DaVinci koden, även den mycket bra. Håller på att läsa boken, och de sjuka är att dom syner jag fått när jag läst boken, precis så såg de ut i filmen. Filmen va riktigt bra, och än så länge är även boken den bästa jag läst på lääänge!!

//Fotomuppen

torsdag, maj 17, 2007

Knappt nån sömn..å så Balen:)




Tisdagen blev en lååååååång dag. Haha men ack så rolig. Satt hemma å softade på kvällen utan att göra nått vettigt när Jenny frågar mig om jag har tid å lust att komma till Leksand å hjälpa henne och plugga, för hon hade så oerhört mycket att göra. Så vid 20 tiden tog jag Börje å drog till Leksand. De strulade en massor så vi lyckades inte komma igång förrens vid 23 tiden kanske. Uppladdat med energidrycker och bananer satte vi igång å jobba, Jenny skrev uppsatser och jag gjorde en presentation i powerpoint och förhörde henne på hennes drinkprov. De...blev en intressant natt kan jag lova. Vi va så övertrötta så de bara sprutade ut floskler å dåliga skämt ur våra munnar. Hade nån kommit in i rumet under natten skulle dom tro att vi va aspackade. Jag va så övertrött så jag kunde knappt sluta skratta, Emanuel kunde inget annat än att slåpå en film å försöka koppla bort oss och våra dåliga skämt.
När klockan slog en sådär 06,30 la jag mig till rätta i soffan för att läsa lite å slocknade..fick väl sova en 55 min eller nått innan de va dags att kliva upp till skolan. Men klar med presentationen bev jag å den blev helt ok om jag får säga de själv. Kännde ditekt jag skulle börja med den att mina designkunskaper jag fått lära mig under detta året kom fram. Jag hade helt glömt bord hur skoj det är att jobba i powerpoint.




*-*-*-*-*-*-*-*-



Som tur va hade vi bara halvdag i skolan, orkade typ inte göra nånting, försökte skriva ihop ett CV, gick väl hyffsat, skrev nån mening iaf.

Efter skolan åkte jag förbi mediahuset för att lämna bilderna från helgens fotografering till Daniel så kommer han inom kort lägga ut dom på www.hockeypictures.se för försäljning, så då e de bara för en massa folk att börja handla!

väl hemma la jag mig i fotäljen å sov en si sådär 4 timmar, sen va de bara att kliva upp, för jag skulle nämligen fota kusinen Jonas när han skulle på Bal. De va dags för den årliga Balen i 9an på Djuråsskolan. Va söta dom va när de gick runt i sina klänningar å kostymer å grejer.




Träffa på en massa folk jag inte sett på år å dar där å. va grymt roligt! Stod å Pratade med en gammal klasskompis till mig, Jonas, å så en som heter Jessica Lindh som gick paralellklass med mig på djurås, så plötsligt kommer en glad liten tös fram till oss med världens leedne å utbirster:

"Heej!! Känner ni igen mig?"



Jag kollar på henne i nån sekund å inser plötsligt..de är EVELINA!!



Jag bara utbrister "men shit de e ju duuu heeeej!!" så står vi där å kramar om varandra. Shit kännde verkligen inte igen henne, har inte sett henne sen vi slutade 9an. va verkligen hur roligt som hellst. Vi började snacka på att de vore roligt att dra ihop alla från vran årskuss från djuråsskolan å ha nån grillfest eller nått i sommar, vore så sjukt roligt å se va alla hade för sig nu för tiden!



*-*-*-*-*-*-*-



Drömde nån cepe dröm i natt som innehöll bl.a smörgåsar, konsert och Håkan Åman. Haha helt sjukt. Drömmen slutade med att jag stod å skrek och sen vaknade jag av att telefonen ringde.
Nån gång under drömmen måste jag ha lyckats med att ta av mig min ring, för när jag klev upp i morse kännde jag att nått fattades å såg då att ringen va borta, har ingen aning om vart den e. Jag som gillade den ringen, köpte den i Piteå för många herrans år sedan..men men.



Idag har varit en lugn dag. Morsan å farsan drog till Dala-Järna för att hälsa på farmor så jag har varit hemma sj å softat. Dagen har innehållit mathandling, matlagning, film och ett nytt försök till att skriva CV. Morsan bad mig även knäppa en massa kort med hennes nya kamera som hon fått i en för tidig morsdags present. Hon ville att jag skulle kolla så de funkade som den skulle. Å klar den gjorde de..de e ju en Nikon;)



Några bilder från kameran(å dagen) kommer här!:










*
"spelar du pingis?? nehe..Tennis då?" hah abraaa Anna!
nu ska jag te Moje å se på film!!
//Fotomuppen

tisdag, maj 15, 2007

Efter att ha arbetat hårt...

E de alltid najs å koppla av med lite lek:)

måndag, maj 14, 2007

Fotbollshelg

Denna helg har varit helt i fotbollens tecken, förutom fredag dock.

På fredagen va de skola å sen blev de tripp till blng eftersom Per kom hem från Stockholm så vi tillsammans med Daniel och Hagman skulle på bio å se Spiderman3. Den av ingen direkt höjdare, för lite bra slagsmål å definitivt för lite blod;)
De roligaste den kvällen va när vi skulle skjutsa hem Hagman å vidare för att hämta upp Gösta ut mot Romme, och bl ir förföljda av en Polisbil från maserhallen å nästan hela vägen ut mot Romme. Tror aldrig per kört så lagligt sen uppkörningen haha. När vi släppte av Hagman va vi heeelt säkra på att polisen skulle stanna och komam ut å prata med oss, men i stället körde hanförbi sakta, så inväntade han på att vi skulle blinka åt de håll vi skulle så körde han åt samma håll. Deva humor må jag lova, men han stannade oss aldrig.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Lördag va de som sagt fotboll. Blev väckt redan kl 9 av Emil som ringde bara för att tala om att Steen fått sparken från SSK och skrivit på för Malmö. De e fan Humor, den lilla Steen som ingen gillar ska även denna säsong få spela framför Norra stå mwohahaha. Så de va en rolg nyhet, men den hade kunnat väntat nån timma. Han ringde även väckte oss strax innan 11, men de va lugnt för då va det ändå dags att börja röra på sig.

Amerikans fotboll på Lugnet i falun, Copperheads-Nyköping, seriepermiär, och jag skulle fota. Blev ju inte ledsen av att Emil ringde på fredagen å talade om att han pratat med Daniel Eriksson och att mina bilder jag tar på Copperheads matcher under hela säsongen kommer läggas ut på http://www.hockeypictures.se och säljas, så man kommer tjäna sig en liten hacka. Jippi!!

min första match som jag skulel fota på å man va lite nervös om man säger så, kan ju inte direkt påstå att jag kan reglerna, hade inte ens sett en endaste match innan. Men de gick bra, förvånandsvärt bra. E ritkigt nöjd med vissa av bilderna, nu gäller de bara att göra lite reklam för de så de säljer.

Tyvärr förlorade Copperheads med 20-8 (ungefär som 3-1 kan man säga) men de höll 0-0 i halvtid och Nyköping är absoluta favoriterna för serien. Om jag hörde rätt så sas de att de tros vinna varje match under hela säsongen, så de va starkt jobbat av Copperheads ändå.

Efter match blev de att inhandla lite mat som vi åt hemma hos Per för att sedan dra till Tobbe å Annelie och se på hockeyn, sedan vidare tillbaka till Per för mig Per å Gösta och spela lite vanlig fotboll och sen se på Shlagerfestivalen med nån öl å lite snask. Blev en sen kväll eftersom att vi bestämmde oss för att se nyaste Rockyfilmen efter musikspektaklet. Personligen lyckades jag inte hållamig vaken utan somnade efter kanske en halvtimme in i filmen.

-*-*-*-*-*-*-*-*-

Söndag å de blev en tidig morgon igen. Upp för att åka in te Kupan och träffa Lego, Totte, Jonna och Emil för att ge Lego tavlan. Sen blev de åter igen en tripp till Lugnet, denna gång för att fota Copperheads U16 lag som spelade mot Eskilstuna.
Copperheads Krossade dom "stackrarna", och när jag säger krossa menar jag verkligen krossa. De satt tre-fyra pers på avbytarbänken å grät i motståndarlaget å klaga på att copperheads va så stora å starka. I slutet hade de så att de bara kunde spela med 9 man på plan. Humor, humor e de enda ord jag kan komma på.

Efter match lev de färd till blng för ännu en fotbollsmatch, fast inte en amerikans sådan. Brage-VIK på Vallen va de som gällde för ett gäng LTCare. Mkt trevligt trots dåligt väder och en mållös match. Brage borde dock fått in minst ett mål, de friläget SKA man bara sätta!

LTC-möte på Valentinos + hockeyn i bakgrunden efter fotbollen. Ett MYCKET nyttigt och bra möte.

Avslutade kvällen med lite Wii, pokermiljonen, och Asterix och vikingarna. Trötta som as va vi, och med vetskapen av att de skulle bli en jobbigt tidig morgon på måndagen eftersom jag skulle till skolan och Per på tåget till sthlm, gjorde att man somnade rätt fort.

//Fotomuppen

fredag, maj 11, 2007

En tavla!



Nu är jag ääääntligen klar med Legos tavla:) Jag jobbat en hel del på den nu så man börjar nästan bli trött på den, men e hyffsat nöjd ändå. Ska levelera den i morrn till grabben. Hoppas han blir nöjd.

Dropparna blev fan lyckade. Hade ingen ork kvar i onsdags så jag tänkte skippa dom, men Lego ville så gärna ha dom så då gjorde jag de för hans skull. Å de va tur att jag gjorde dom. hade dessutom mer ork idag så de gick galant, fixa lite detaljer på fåglarna å så å idag. Så nu e jag rätt nöjd om jag får säga de själv:) Dropparna blev ju faktist helt ok målade så..

Texten va jobbig, mina skakningar har inte lagt sig än så de va bra kämpigt att försöka skriva först med blyertsh å sen med färg. men de gick hyffsat ändå, blev lite snett men de är ju handgjort så då ska de synas att de är handgjort oxå!

*-*-*-*-*-*-*-*-

Blir galen på mina händer nu, det är inte alltid att de syns att de skakar, men jag känner. Kan inte skiten bara lägga av, e aaaapadrygt!

Ska till blng idag å se på bio med Per, Hagman å Daniel, ska bli trevligt. Å i morrn e de lugnet kl 13 som gäller. Copperheads mot Nyköping. Plåta plåta!:D

//Fotomuppen

torsdag, maj 10, 2007

Sjukvården idag..

Har jobbat lite med att designa fram ett visitkort till mig. Efter många förslag och utkast (jag håller ju trots allt på att plugga till Designer, och de första man lär sig då är att ALLTID ha mer än ett förslag) så har jag börjat komma fram till de slutgiltiga förslaget. Nu e de bara att få fram dom som är kvar att göra.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Vården idag är ett skämt! Psykvården även den. Man tycker ju att en psykiatriker ska ha tillräckligt med vett i skallen att veta att han inte ska skriva ut sömntabletter till folk som riskerar at överdosera dom. Det är väl bättre att lyssna på pasienten..suck sjukvården idag! Blir GALEN!!

*-*-*-*-*-*-*-*-

Fan jag tror jag har ärvt en grej av morfar..jag vet inte..hoppas inte..men..de verkar inte bättre än så. De ja tänker på e skakningar. De senaste året har mina händer börjat skakat till å från, känns lite obehagligt. De har inte varit så mcket utan varit som sagt till och från, men på senaste tiden har de blivit värre. Nu har jag haft konstanta skakningar på båda händerna i 4 dagar i sträck. Känns lite jobbigt med tanke på att jag älskar att måla och framför allt fota, mitt liv.min stora passion. Gick hyfsat bra att måla tavlan till Lego i onsdags, men de va klurigt som fn när jag skulle försöka dra hyffsade raka streck, de blev inte så raka. Aja, får la se vad de blir utav detta, kan ju bara va nån nerv som hamnat i kläm så de ordnar upp sig snart. Hoppas hoppas.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Sitter hos Kusinen Jenny i Leksand just nu. Hjälper henne lite å pluggar, skoj att få umgås en hel dag med henne, va ett tag sen nu. Har pluggat lite kristendom, tråkigaste reigonen att plugga. Alla andra reigioner e helt ok att läsa om för de kan man inte så mkt om så de e intressant å lära sig lite hur andra folkslag tycker och tänker. Men när de gäller kristendomen e de bara pinsamt att plugga eftersom man kn ingenting men ändå växt upp med den hela sitt liv och så har man dessutom konfirmerat sig. Men de gick rätt bra å plugga ändå, Jenny verkade rätt nöjd med proven hon gjorde idag nu när hon precis kom ingående genom dörren. HÄRLIGT!:)

nu ska jag vara social igen och hjälpa henne lite till!

//Fotomuppen

måndag, maj 07, 2007

Farlig Bugg på Ålandskryssningen!


I helgen va de Ålandskryssning med Viking Line Cinderella som gällde. Vi som åkte va folket från Järna-revyn med vänner/respektive. Eftersom 2006 års revy handlade just om Ålandskryssningar så tyckte vi att de skulle vara en rolig grej att alla faktist åkte iväg på en kryssning tillsammans.


En bussresa, eller ja en resa/fest över huvutaget, med dessa personer kan bara bli lyckat och trevligt. Eftersom det är musiker vi har att göra med blev de rajraj på bussen redan från påstigning. Farsan plockade fram gitarren, Pontus lilla bongotrumman, Anna-Karin skakade Ägg, Kenneth Windal hade Banjon med sig och Bertil "WilleTurbo" Ferneborg hade Fiolen, så blev de sång och musik hela vägen som uppskattades mycket av den extremt bra busschauffören vi åkte med. Hon uppskattade våran tur så pass mycket att hon försökte få oss att åka igen mycket snart så hon fick ghöra lite skön musik, för de va en av de roligaste körningarna hon haft..säger hon iaf;)

Föredetta basisten i Svenne Rubins Bertil "WilleTurbo" Ferneborg kör ett solo på fiolen till
"En gammal Amazon"


*

Väl på båten började det med leta på hytterna, fräscha till sig efter bussresan, sen ner till däck 7 för att äta ett mycket gott smörgåsbord. Jag som inte ens va hungrig när vi skulle å äta, men fick ändå i mig en massa kallrätter, varmrätter och efterrätter.

Efter maten blev det raka vägen till TaxFree för mig och Per så man hade det avklarat, och köpte även en smaksatt Konskenkorva + groggvirke för att avsluta kvällen med grogg och kortspel inne i hytten. Vi lyckades även med att få lite alkohol gratis, Per skulle köpa ett sexpack med en konskinkorvadryck, och kassörksan råkade strula till de lite och lyckades med att inte slå in den över huvutaget. Sånt blir man ju inte ledsen för direkt.



Vidare till hytten för att lämna våra inköp där och sammla kraft med en gratis koskinkorva innan de va dags för kvällens partaj!


De blev en mycket trevligt och rolig kväll om jag får säga min åsikt. Blev en kaosartad karaoke på Club seven, sedn ranta runt och kolla runt lite och dricka lite. Pianobaren vanästa hållplats tyckte vi, men de tyckte inte baren..för den va stängd vid den tiden. Så vi hamnade vid lilla scenen i stället där de bjöds upp till drinkar, öl och dans. Större delen av Revygänget hade letat sig dit så vi tog upp två bord och satt å småprata och hade det almänt trevligt, vissa lite halvt smådragna och vissa lite mer dragna.

pris för kvällens snyggaste dans går till Anna-Karin och Erik för deras emenenta Tango, de ägde dansgolvet, de andra dansarna fick passa sig när de for runt.


Pris för kvällens eeh..ska försöka hitta ett bra ord.."hårdaste?...farligaste? haha ja nånting sånt iaf, dans går faktist till mig! Erik tyckte att inte kunde vi sitta stilla när bandet bjöd upp till bugg, så vi drog ut på dansgolvet och drog av en bugg och under en snurr lyckas jag på nått vis nocka Erik. ag ser att han tar sig för ögat men sen fortsätter dansa och jag tänker inte mer på de. Efter dansen går jag och sätte rmig med Per igen. Sen kommer Erik gående med ett stort leende och visar mig hans panna.



Ett mycket vackert rött märke hade dykt upp på Eriks halvkala skalle. Vi skratta så vi grääät.

*

Fortsättningen av kvällen blev occkså väldigt trevlig och mysig. ranta runt lite på casino och annat skoj.


Farsan lyckades iaf med att vinna 500 spänn på roulett.
Jag och Per drog upp på däck, men hann knappt sätta fötterna utanför dörren ut innan vi frös som grisar, va iiiiiiiskallt och blåste friskt. Men vi stannade kvar ute en stund och säkte vindskydd vid skorstenen.


Kvällen avslutades som sagt i hytten vid 5-6 tiden med kortspel och våran egen lilla minibar med koskinkorva, energidrycker och nötter..och en liten spermie som jag skulle ta hand om under kvällen för morsan för hon hade ingen ficka hon kunde lägga den i.



*

Blev några timmars sömn innan vi skulle sluta upp med folket för frukost vid 9 tiden.



Erik va glad trots de fina lilla märket i pannan som för dagen lyste lite extra rött.


Även till frukost så får man efterrätt.


Dagens karaoketävling skulle börja vid 12, så vi hade lite tid på oss att vila upp oss efter frukosten, så de blev att vila lite i hytten.


Då passar lilla jag på att visa mina mattematiska kunskaper. Jag och Per ligger och diskuterar åldrar och ålder på föräldrar och så. per kläcker ur sig:

"Ja men om 10 år e ju min pappa pensionär!"

Å jag tyckte att om 10 år e vi rätt gammla å..så jag tar mina mattematiska kunskaper till en högre nivå å utbrister:

"Ja men om 10 år är ju du 23 år och jag 40!"

Jag räknade med rätt antal år iaf!;)

*

Karaoken blev mycket trevlig. Hasse vann först en frågesportstävling om Lapin Kulta. Priset var en påse med Toblerone som han sprang runt med från bord till bord och bjöd folket på..alltså..folk vi inte kännde. Sån e han, en riktigt rolig krabat full som nykter;)

Sen ställde han upp och skulle sjunga Elvis på järnamål på karaoken. Devil in Discuise ellr på järnamål "utkläd hornkusä"
Han råkade dock komma in i engelska texten från början å gjorde nån snygg språkblandning med nån vers och refräng på engelska och nån på järnamål.

*

Bussen avgick från båten halv 4.då va vi på plats efter att lilla jag fick vara smartast i gänget. Vi skulle ta oss ner till däck 3 där bussen stod. men trappan vi tog(för hissen va överfull jämt) gick bara ner till däck 5 sen kom vi inge längre med all packning. å tröck man ner hissen va den jämt överfull så vi trodde att vi skulle få lov att stå där ett bra tag, men så komem rjag på den briljanta ideen..Vi trycker på hissen att vi ska uppåt. Då stannar han på uppvägen så får vi åka hela vägen upp å hela vägen ner. Å på hela hissresan så stannade ju hissen på varje våning..så vi stod glatt där inträdngda som packade sillar och log å sa hej båda gångerna vi mötte dom. Två äldre damer brast ut i skratt när hissen öpnade sig och de för andra gången såg vårat lilla gäng i hissen.

hemresan blev lite lugnare eftersom inte så många fått sig så mycket sömn.

Moster och Jan va lite slitna efter helgens bravader.


Pontus hade dock svårat att få nån ro i kroppen.



Efter en lång och mycket trevlig och rolig resa kunde vi tillslut kliva av bussen och hoppa in i bilen som stod och vänta på oss vid Djurås.

När jag ska kliva av bussen och säger hej då till alla så går jag förbi Erik å säger hej då å får en kram. Så ler han och säger:
"Tack för matchen!" och pekar på sitt märke i pannan.

Jag ler och svarar:
"Jo varsegod..men du..jag tror jag vann;)"

*

Det va min helg med de underbara gänget i järnarevyn och med Per. Hoppas de blir snart igen!

Fuck the rest- Järnarevyn are the best!

//Fotomuppen

fredag, maj 04, 2007

Slagen av en Banan!


Jag, Per och Pappafar sitter i lugnan ro framför tvn i onsdags och kollar på Liverpool-Chelsea. Jag och Per va nyligen hemkommna från en springtur och behövde lite energi i form av smörgås och för mig även en banan.
Bananen blev dock ett litet problem när den vägrade öppna sig. Jag slet och drog å kämpa med att få upp den..och tar i för kung och fosterland..och bananen slår mig på käften! De e faktist sant!
haha eller ja..jag får inte upp den, bananen slinter å smackar till mig på käften..en härlig smäll kan ja lova. Bananer kan slåss..så..SE UPP!
*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Valborg! Valborg firades i blng..blandningen Absolut kurant och sockerdricka va en mycket trevlig blandning kan jag lova!
Å grillmästare blev jag tillslut..trots att Per hade tagit på sig jobbet...men när man ser att bitarna börjar bli svarta innan dom än har hunnit vändas en gång så va de lika bra att ta över så han får njuta av sin slikdricka..å vi får i oss mat!
Valborg började dock med en omgång(tre st han vi med på en timme) bowling i blng. Jag Per och Hagman. Hagman vann rätt överlägset..jag blev vättre å bättre för varje gång å ledde över Per typ hela tiden..men lyckades göra bort mig i mitt sista försök..så den jjäveln vann med ett poäng!!*morr*!
Min första strike va jävligt snygg dock. Tog sats men kännde att jag kom fel så jag tänkte stanna å börja om, men snubblar på mina egna fötter, kastar iväg klotet och för att inte ramla in på banan å få övertramp lägger jag tyngden åt vänster å rammlar ditåt. Lyckas dock återfå balansen så jag inte drattar omkull helt och svär en liten ramsa för de "misslyckade" kastet. Kollar upp för att se så jag åtminstone kan få ner nån kägla..å ser att klotet går rätt rakt..rikigt rakt..STRIKE!! Jag börjar asgarva och Hagman lika så. Per kollar upp från kameran å ser helt fundersam ut å fattar ingenting!
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Nu ska de packas. I morrn bär de iväg på Ålandsfärja med Per och Järnarevy gänget! Kommer bli såååååå najs! Jag å Per drog ut å sprang en vända idag igen så vi kan äta smörgåsbordet med gott samvete i mörå! återkommer med händelser från helgens resa!
//Fotomuppen

torsdag, maj 03, 2007

LuffeKuss!

I Lördags va vi till kusinen Jonas för att gratta han en vecka för sent på 16 års dagen. Efter lite fika började vi prata om Anders(min morbror) 30 års fest och om vilka som va fullast osv. Det som även kom på tal va de lilla sångnummret jag å min gode far höll för Anders med egenskriven text:

Mel: Gammle man

Nu har du levt i många år, dom bästa har du haft
nu är de slut på leken, nu tappar du din kraft
Din mage börjar växa, snart tappar du ditt hår
men vi får ändå hoppas, att till 31 du når

Hej Gammle man, nu så ska du ändå inte deppa ihop.
I kväll så har vi fest med stim å rop.
Hej gammle man, det är många som i kväll har kommit hit
Så Anders skärp dig nu, och bjud på sprit

De blev en riktig Hit. Men iaf så letade vi på den filmen från festen och konstaterade att ANders såg ung ut, han va aspackad, pappa va även han lite förfriskad fast han innan filmen slogs på, sa att han inte alls va så onykter....och Morfar levde.

Sen fortsatte vi kolla igenom vad som fanns på filmen och hitta ett inslag när Jonas va typ 5 år kanske..å stod framför kameran å sjön Nordmans låt Vandraren, ett mycket hysteriskt roligt tillslag, vi skratta så vi grät.

Sen va de en annan snutt när Emil (lillebror te Jonas) spelade nått hemmagjort kortspel vid ålder 2 kanske, och ska ge Anders ett kort och på kortet är de pepparkakor och lussekatter vilket Emil säger:

"De är pippikakor och och Luffekuss"

Så luffekuss har blivit vårat nya uttryck.

nu har jag lekton ooops!

//Fotomuppen