tisdag, oktober 30, 2007

Belfour gör entré i morrn

Morgondagen blir nog verkligen skiiiitskoj!!...för dom som är på plats i Ejendals vill säga..alltså inte jag!

Nej det är tragist men sant! Fick domen idag. jag hör med sportchefen ganska direkt som jag kommer till Falun idag för att se vart man hamnar. Han knallar iväg för att kolla vilka fotografer det är som ska jobba i morrn, är det fler än en så kunde jag åka till leksand. Han kommer tillbaka efter nån minut å utbrister:

-"Jag kommer vara elak mot tjejerna i morrn. Du och Elin får åka och plåta Daladerbyt Borlänge-Falun"

Alltså, de två största Leksandsälskarna på redaktionen e dom som inte får se matchen.
Gällande att det är Belfours första match kan jag ta och missa, jamenar, jag kan ju se han i nästa match, big deal. De som e sugit att missa är för det första match med Leksand, men även Tifot! de kommer bli MÄKTIGT! å jag missar det, och även missar jag att få krama Per. Han kommer upp å jag få inte träffa honom, han kommer inte hem i helgen så det hade vart så skönt å få åtminstone en kram, men men. Får ju se en Bergenström i morrn iaf, lillebror Bergenström spelar ju i Falun.


Daniel Eriksson har iaf lovat att plåta tifot och maila mig, så bild blir de på de iaf, men de e ju inte samma sak som att se den live.


-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


Börjar bli klar med Boråsbilderna iaf, satt å gjorde en hel drös på redaktionen idag innan jag skulle fara till leksand å plåta Häradsbygdens SS - Morgårdshammars IF . Matchen slutade för övrigt 24-1 vilket är en framgång för Morgårdshammar som tydligen inte gjorde nått mål i första matchen.


Ska bjuda på en bild från Borås innan jag avslutar här..bara för att den e så underbar, och vi fick oss många glada skratt under de sista tifoförberedelserna idag tack vare den.


//Fotomuppen

fredag, oktober 26, 2007

2-5 mora-Lule


Mårthen: "Jaha tjejer. Nu ska ni äntligen få se lite riktig hockey"
Elin: "Riktig hockey? Jag som trodde vi skulle till Mora"

tisdag, oktober 23, 2007

Dala-Demokraten vecka 2


Har nu påbörja min andra vecka av fyra på Dala-Demokraten. Vad kan jag säga?
Bland personalen här på redaktionen finns de en del såkallade "original". Jag kan ju ta till exempel gubben (nämner inga namn) som strosar omkring på redaktionen och gör i princip..ingenting!
På min första dag där ser jag honom komma vankandes fram och tillbaka förbi sportredaktionen lite då och då. plötsligt utbrister sportchefen lite skojsamt:
-"Du kan väl åt minstone ha ett papper i handen så att det ser ut som om du arbetar i alla fall?"
Varpå svaret han får är:
-"Nej då! Jag är inte nån ungdom längre så jag har varken rykte eller karriär att tänka på."
Detta är samma gubbe som fick kommentaren när de sas att han skulle börja jobba 75%:
-"VA!? Ska han gå upp i arbete så mycket!?"
Ja som sagt, det finns en hel drös med original och sköningar här på Dala-Demokratens sportredaktion.
Rykten jag trodde man hade koll på
Man får höra en hel del när man är här. Det är en hel del kommentarer, både kloka och roliga, floskler och även en HEL del rykten inom sportvärlden. Rykten om sådant jag inte hade en aning om, men även rykten jag inte hört, om sådant som jag trodde man hade koll på. Man tror sig ha koll på vad som komma skall inom vissa saker, men senast idag blev jag motbevisad, jag fick höra rykten som jag trodde man hade koll på va helt säkert, men så va icke fallet.
I morgon visar det sig hur det blir.
"Seger mot Huddinge ger också tre poäng" - V a tydligen svar på frågan: du kan väl inte säga att du inte är mer nöjd med en bortaseger mot Växjö än mot Huddninge?
"Ska du gå in och skratta får du gå ut"
"Jag kan också vara halvdålig på en massa, det är väl inget att vara stolt över?"
Inspiration att testa
Lär jag mig något av att vara på DD då?
Absolut att jag gör! Inte minst har jag fått inspiration att gå in på detaljerna hur kameran fungerar och testa mer, både vinklar, tanke och inställningar.
Får även en HEL del tips av de på redaktionen, de är inte snåla med att dela med sig av deras kunskaper. Redan efter min första dag där kände jag hur jag fått in nya kunskaper mest tack vare Bons-Nisse och FaluKurirens fotograf Lars Dafgård då vi hade en hel del givande diskussioner under innebandyns ena periodpaus.
Idag skrev jag en hel sida om saker jag ska kolla upp i instruktionsboken för min kamera som jag inte "orkat tidigare", men nu verkligen fått energi att testa och lära mig. Det är mycket strötid, men de gör att när man väl ska iväg, är man taggad att göra bättre än bra för att visa att man har något där att göra.
När de första artiklarna börjar bli klara och de övriga "storyna" ska skrivas sägs de inte mycket, alla jobbar med sitt. Någon kan komma med någon kommentar ibland, och lite då och då hör man journalisternas "mmM", vilket betyder att de dom skriver är klart och kan granskas av andra.
Denna tystnad ser jag inte som något negativt, snarare tvärt om. Denna tystnad är ett tecken på deras arbetsvilja, att de e så koncentrerade på att få de dom gör rätt. De kan vara rätt skönt med denna tystnad också, man sitter i lugn och ro och läser tidningen, dricker lite kaffe och laddar inför nästa plåtning.
Nu blir de att ladda inför morgondagens bravader genom några välförtjänta timmars sömn.
//Fotomuppen

tisdag, oktober 16, 2007

Vem har sagt att innebandy inte är spännande?


Har gjórt min första dag på DDs sportredaktion nu..riktigt skoj..tots att de blev några tmmars sittade så va de ändå inte tråkigt..De på redaktionen va vääldigt trevliga..dessutom blev de en hel del snack med BonsNisse då vi kom in på att han å farsan har arbetat ihop en gång i tiden.
Blev ivägskickad tillsammans med BonsNisse för att plåta innebandyn.. Fy fan vilken spänannde match, Ingen av oss trodde att Falun skulle vinna den inför tredje periodern, men tji fick vi. Va e riktigt stark vändning av Falun i slutet, Impad! Innebandy e fan en spännande sport.
Jg ger inte mycket fö FK..men en av deras fotografer e iaf jäävligt trevlig..synd bara att jag inte ommer ihåg va han heter. När jag kommer gående mot BonsNisse på innebandyn så ser jag han stå där å så jag kollar på hanå hejar glatt..käner igen han från hockeyn. Han kolalr p mig med ett leende å utbrister:
-"Tja! Du e fan överallt du!"
haha jo men visst e jag de...gäller att ligga i!
Fick veta lite om Eds ...eh..ja..kommande leksandsfärder å--skapligt..går att läsa i DD i morgon tror jag de skulle publiceras:)
Nej nu blir de nog sova, får skriva mer senare. Har haft en dunkande huvudvärk i några immar nu så de e väl dags fö rlite sömn nu. i morrn bi de hockey!
SES DÄR!!
//Fotomuppen

måndag, oktober 15, 2007

on my way!


Japp!! Sitter hemma i soffan å fryser å laddar inför vad som komma skall! Om ca en och en halv timma börjar min första praktikdag på Dala-Demokraten! Helt galet.
-"VA? Dala-Demokraten? En såndan sossetidning?!" haha Olsson han kan uttrycka sig han!
DD is the shit!
Berättar hur min första dag va senare i kväll!
//Fotomuppen

fredag, oktober 12, 2007

Muppen goes DD!




japp så e de! Från och med Måndagen den 15e Oktober kl 16.00 gör jag en minst 4 veckor lång praktik som sportfotograf på Dalademokratens sportredaktion! Känns verkligen huuuur kul som hellst, har inte fattat det än. Att jag kunnat få den här chansen är tack vare Klippan å deras kurs Yrke och Framtid som jag går just nu som AMS skickat mig på. Tack vare att de betalar praktiken och jag e försäkrad via dom så kostar jag inte DD någonting å där av gav de mig möjligheten att få vara där!


Känner mig lite nervös faktiskt, tänk om jag floppar totalt, ja menar min utrustning t.ex. e inte ALLS på samma nivå som deras. Tänk om Mora och Leksand spelar samtidigt å de skickar iväg mig till mora?! Tänk om jag inte få råka till Leksand på tisdag?

De blir mycket "tänk om"..men jag tror nog jag kan lyckas flirta till mig att få åka till Leksand, inte minst när jag e van med att vara där så d elir inge strul för dom.

Aja jag kommer lära mig så SJUK mycket under mina veckor där iaf..de e jag HELT säker på!


*-*-*-*-*-*-*-*-


Helgens Tifoarbete va rätt så najs..jag fick göra det som dom anser jag e bäst på i gruppen..sy..men..de blev klart rätt snabbt ändå måste jag säga.

Lördagen va jag inte där å skissa då jag va till Rättviksmarknaden å köpte ett par SUPERSKÖNA tofflor, å sen fick vi äääntligen äta Pitepalt igen hos mormor..fy satan va jag älskar Älgjakten..för då vankas de pitepalt!:D


Söndagen blev att måla..måla måla..skoj skoj:)


*-*-*-*-*-*-*-*-*-


Onsdags va det match igen..Leksand-Hammarby. Vi började matchdagen med att sammla in pengar till Ed Beldour-Tifot. Vi fick in runt 5400 kr så de blir typ 1.50 kr per person vilket e mycket bra så TACK alla som bidrog! De blir å sammla in pengar på tisdagens match å och då satsar vi på 2 kr per person, så..lägg i pengar i bössorna som går runt i hallen!:)


*-*-*-*-*-*-*-*-*-


Haha kom å tänka på en sak idag. har ni någonsin varit med om som liten att du inte velat städa upp leksakerna och föräldrarna har hitat med att om du inte städar så slänger dom alla leksakerna i en svart sopsäck.

Mamma gjorde så på dagbarnen idag då se va ovanligt dåliga på att börja städa, och kom då på att detta lilla knep inte alltid funkar, de funkar för de mesta men..inte alltid..jag har ett mycket bra exempel på de.


Emil..min kusin Emil. När han va liten vägrade han en gång plocka upp leksakerna på golvet, varpå morbror Anders gör just de hotet om den svarta sopsäcken, Emil sitter lugnt kvar i sängen å plockar inte upp så Anders blir sur å går å hämtar en sopsäck å säger:

- "Nu slänger jag allt!!"

Han plockar i allt i säcken å väntar bara på att Emil ska protestera. när golvet är tomt tittar Emil upp å säger:

-"Du pappa...du glömde en bil därborta"

haha vilken lirare!


*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Kan man få ärr av blåmärken? alltså..inga sånnadär ärr som man får från sår där huden blir ljusare å så..ja ni vet..men lixom..typ som ärr..som ett "märke" som visar att de varit någonting där?
Jag tycker man borde kunna få de av blåmärken..för där jag har haft några rejäla blåmärken, där är jag lite mörkare i samma form som blåmärket. synns inte mycket, men de finns där.
så jag anser att man kan..men..hur e det? det är dne stora frågan..hehe:P
*-*-*-*-*-*-*-*-*-


Hade hoppats på att åka till Stockholm den här helgen för jag saknar Per så FRUKTANSVÄRT mycket!..men så kom jag på at detta e den helgen som jag jobbar på ICA, ska jobba där en helg i månaden medan Linnea är i Norge och jobbar. Känns tungt å sitta här hemma och inte få träffa honom förrens på tisdag en snabbis på hockeyn.


Saknar dig så sjukt min Älskling! Älskar dig nåt så OTROLIGT mycket, och kommer göra det för alltid! Du är mitt liv, du är mitt allt!


//Fotomuppen

torsdag, oktober 04, 2007

Bojken goes pankaka

Vi lagade Pankakor hos Bojken idag:)

//Fotomuppen

tisdag, oktober 02, 2007

Snorgers

Ja..ni som inte vet det..de FINNS faktiskt en fiskart som heter Snorgers. På den gammla goda tiden då släktingar inte visat vilka låga jävla idioter de är, å vi hade stugan på Vargön (saknar så SJUKT mycket..en vacker dag ska ja åka dit igen) å plocka upp näten på morgnarna så kunde det hända att vi fickupp en liten gulaktig miniabborrliknande fisk..en Snorgers.

Eftersom jag är en sån fruktansvärt snäll person så ska jag dela med mig av lite fakta om denna coola fisk..bara för att jag vill:)

Art: cernuus (huvudstupa)
Släkte: Gymnocephalus (naket huvud)
Familj: Percidae (abborrefiskar)
Ordning: Perciformes (abborreformer)
Klass: Actinopterygii (strålfeniga fiskar)
Andra namn: Gärs, Snorgers, Snorpäls, Snorluv, Stensutare, Skattbonde
Beskrivning: Liknar en liten abborre i kroppsform och gösen i färg. Har 2 delvis sammanhängande fläckiga ryggfenor vars fenstrålar(15-19 hårda, 15 mjuka) orsakar klåda, smärta eller värk upp till 2 dygn om man sticker sig på dem. Trubbig nos. På huvudet finns slemfyllda gropar. Taggar på gällocken. 35-40 sidofjäll. Olikheter mellan kön saknas, bortsett från att lekmogen hona har lite större kroppsomfång. Sällskaplig, ganska orädd, föga rörlig, bottennära fisk som är fredlig mot andra jämnstora fiskar
Etymologi: Gers kommer av gammalt irländskt ord geirr, antas betyda spjut. Artnamnet cernuus syftar på när huvudet lutas framåt (huvudstupa) efter bottenföda, nedborrade fjädermygglarver. Gymnocephalus, släktnamnet, betyder naket(slätt) huvud.

Geografiskt utbredningsområde: Hela Sverige med undantag för fjällområdet, småländska- höglandet, Bohuslän och Halland. Även utbredd längs ostkusten upp mot Bottenhavet och även vid Västkusten.

Lektid, lekbeteende, rommängd: Leker i april - maj över sand och stenbotten på 3 - 6 m, djupt vatten. Honan kan producera mer än 200 000 ägg som klibbar fast på stenar och växtdelar, rommen kläcks efter ca 12 dygn

Föda: Födan utgörs huvudsakligen av fjädermyggslarver samt kräldjur och fiskägg.

Tillväxt, könsmognad: Vid ett års ålder är fisken ca 8 cm, vid två år ca 12 cm och könsmogen.

Levnadsvillkor: Uppehåller sig i klara medeldjupa sjöar på ler- sten- och sandbottnar där den är stationär, föga rörlig och ganska orädd. Ibland även i rinnande vatten varvid den lever i större stim.Huvudsaklig betydelse: Som matfisk räknas den som en delikatess

Övrigt: Stygga, uppkäftiga småpojkar kallas snorgersar. Ordspråket "Kvick som en gers" syftar på fiskens snabbhet.

Nu har ni lärt er något nytt!:)

//Fotomuppen

måndag, oktober 01, 2007

Tuppa av!

Som jag skrev i morse så skulle jag till jobbet en timma innan jag skulle på kursen. Väl vid jobbet förstod jag varför Per ville att jag skulle komma, jag skulle nämligen visa Oskar, hans son, hur ma gjorde när man ringde in tidningar och så. Han ska lära sig kassan så han kan hoppa in där ibland när det är dåligt med folk.

Självklart så strulade allt till sig just idag med att folk inte ringde in öppna tidningsbuntar osv. När jag står där med telefonhögtalaren på så känne rag hur jag helt plötsligt blir aldeles yr å kallsvettig..samma sorts yr å kallsvettig som jag blev i klacken när vi va å heja på Backlund då Timrå mötte Frölunda. Partyresan Sundsvall förra säspongen alltså. Så jag säger till Oskar "Oj va yr jag blev" å tänker sätta mig på stolen,allt blir bara svart, jag hör ljud men kan inte tyda orden jag hör. Helt plötsligt vaknar jag av att jag ligger på golvet med huvudet mot Oskars ben och hör Oskar fråga "hur är de? Ska jag hämta ett glas vatten?"
Medan han hämtar vatten och jag håller på att piggna till dyker chefens dotter Lisa upp med kassorna å ser någorlunda chockad när hon hittar mig sittandes aldeles yr bakom kassan. Oskar kommer med vattnet och så följer Lisa med mig in i Fikarummet där resten av ICAarbetarna sitter å ser förvånade ut att vi kommer in där vid den tiden. De va nämligen öppningsdags å jag såg kunderna utanför dörren å vänta när bi begav oss mot fikarummet.

Åke brukar ha jour på brandstaton så han springer över å hämtar blodtrycksmätaren å tar blodtrycket på mig, och de va som vi misstänkte, mitt blodtryckt va lite för lågt. Har för mig att den låg på 110 å de ska ligga på 120-130, så de va verkligen på gränsen.
Så de morgonpasset blev de slöaste arbetspasset jag gort..satt på soffan i fikarummet i 45 min innan jag piggnat till å åker till Djurås.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Kursen verkar helt ok..vet inte om man kommer få ut så himla mycket av de men..kursledarna verkar riktigt najs iaf och man får ju ersättning.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Efter kursen skulle jag tillbaka till ICA för att jobba 12-14..under lunchen alltså. Så när jag kommer ner till Kassan e de Oskar som sitet rdär, han ler åt mig å säger "Välkommen tillbaka"

*-*-*-*-*-*-*-*-

Fy fan va bra vi e brudar! å då menar jag Mig, Bojken och Ida! Vi tog stavarna, sket i alla blickar å promenerade strandpromenaden högljudda i rask takt:)

Haha ja jag kan ju inte klaga på att vi inte har livlig fantasi direkt. De började med att vi mötte tränare Kämpe ute på en joggingtur och efter de blev de den ena sjuka historien efter den andra. Ett exempel är en Bardiskdansande Kung Carl XVI Gustav på Leksandsbaren.
Haha som sagt vi kan vi brudar!
I morrn blir de friskis å Svettis, och som uppladdning till hockeyn på onsdag blir de stavgång igen.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Nu blir de att dra tillbaka till Bojken för lite mat, i morrn e de min tur att bjuda brudarna!:D
//Fotomuppen

Uppladdning till vad som komma skall..

sitter här med StikoPer i högtalarna..den röd-vita shortan e på..ja ni läste rätt..den e röd-vit, å försker ladda för dagen.
Ska iväg å jobba på ICA en timme för att sedan påbörja den där kursen som AMS tvingat iväg mig på. Varför jag ska åka å jobba en timma innan kursen har jag ingen aning om vad de egentligen ska gör för nytta, men den som visste hur Per tänker.

I eftermiddag blir de att dra till Leksand, ska bo där den här veckan, kusinen med Sambo är utomlands så jag ska vara pippi+lägenhetsvakt. Blir nog att joina brudarna i stavgång idag å, ska bli najs som fan!

Nej nu blire å sticka till jobbet en snabbis innan kursfan börjar!

//Fotomuppen