söndag, januari 27, 2008

de 3 sista minutrarna blev otäckt spännande!

Hittade ett objektiv som jag villha på tradera för kanske en vecka sedan. Som ny kostar de objektivet runt 18 500kr..nu hitta jag så jag kunde bli högstabud på 4050kr. Har legat som högstabud på 4050 i en veckas tid. Sista minutrarna satt ja å följde å var helt säker på att "den är min!!"

Men plötsligt när jag uppdaterar sidan med 3 min kvar ser jag att nån börjat buda. Jag hade lagt 4500 som högstabud. Så ser jag hur de börjar höjas. 4150...4250..så jag höjer till 5000 som högsta..med 1 min kvar börjar buden gå upp till 4900kr. Jag går in å lägger högsta bud på 5300 och har hjärtat ihalsgropen. Tillslut går tiden ut å jag vann budgivningen på 5002kr.

Så inom en kort framtid kommer min kamera se ut såhär på hockeyn.


Nu längtar jag tills DHL bilen kommer så jag får de!!!
//Fotomuppen

fredag, januari 25, 2008

Ingen kung Lasse:(

Morsan har ett dagbarn vars pappa jobbar på TT...fick precis veta av honom att Lasse Jonsson inte kommer till Leksand. Han var på G men blev tydligen skadad. Blir han inte tradead innan den 26e Februari (tror jag det e) så kommer han med största sannorlighet tillbaka till Sverige...Hoppas Leksand är snabba att grabba tag i honom och hålla kvar han då.



Numelin kommer inte heller. Han spelade tydligen match i natt tror jag han sa.



Så spekulationerna fortsätter...vem blir våran nya back?



//Fotomuppen

onsdag, januari 23, 2008

Två nyförvärv till Leksands IF..


Michal Grosek och Hotell Långbers i Tällberg. Som de flesta redan vet så var det presskonferens på Långbers vid tretiden idag. Jag, Helen och Herr O åkte upp för att höra vad de hade att säga, datorn fick åka med så Helen kunde uppdatera superstars.nu när vi fick reda på värvningen. De hea gick inte riktigt som vi hade tänkt oss gällades uppdateringen då det var såpass stort intresse både på superstars.nu och forumet att servern inte klarade av det och Helen kom inte in på sidan så hon kunde uppdatera, det var bara att ge upp efter många envisa försök. Grosek kan nog bli bra, jag litar på Lundström och rosar hellre än risar innan han fått chansen å visa vad han går för. Ska bli intressant å se på Fredag, samtidigt kan man inte risa eller rosa honom efter bara en match, tar några träningar och några matcher för att kunna bli samspelt med resten av laget.

På Lundström lät det som om de kunde inom en kort tid presentera en..kanske om två spelare till, nyfiken blir man allt. Silly Seasong tråden på forumet har spårat ur totalt så man orkar knappt läsa den längre. Blir så arg på folks reaktion efter dagens presskonferens när vi gått ut med sammarbetet med Hotell Långbers å så nyförvärvet Grosek..så får man höra "Vadå? bara?". Folk har börjat sväva aldels för högt efter Belfour ankomst till Leksand att de inte kan se de "lilla" nya som e riktigt bra för Leksand..som t.ex det nya sammarbetet. Nej tillbaka till verkligheten nu gott folk!! Selläne kommer inte! Jag e nästan säker på det och jag har aldrig trott på det ryktet..så snälla sluta jämföra allt med honom!!
Personligen vill jag ha en ny back, en som redan har ett Leksandshjärta..en som hör till skaran av 82or som Leksand försummade...jag snackar naturligtvis om Lasse Jonsson. De nyförvärvet skulle inte sitta fel.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Jag och Helen var iväg och gjorde första intervjuen för dennya repotageserien "Hemma Hos" idag. Första intervjuobjektet var våran egna Janne Huokko. En riktigt rolig å trevlig typ, han bjussa på kaffe och Semlor direkt från Siljans.
Han lyckades smålura båd mig och Helen å jag kan LOVA att han va RIKTIGT nöjd över det å. Haha de skrattet han brast ut i är obeskrivligt. Intervjuen kommer förmodligen upp på superstars.nu i morgon. Hoppas alla "Hemma Hos" intervjuer blir lika roliga som den här.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Idag..eller ja..klockan är efter tolv så det blir igår om man ska vara noga, så fyller(fyllde) Farmor 90 år så GRATTIS Farmor!! Jag kommer på din fest i JUF-lokalen när den blir av!:D

En som skulle ha fyllt år samma dag som farmor e Morfar. Tror han skulle blivit 76, men är inte helt säker. Grattis Morfar, vart du än är någonstans. Du är alltid med oss!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Föresten..Grosek..utsendemässigt tycker jag att han är rätt lik Cenneth Söderlund...är det bara jag som tycker så??

//Fotomuppen

fredag, januari 18, 2008

"Minns Ådalen Wickman!"


Nu var det ett tag sedan som jag skrev. Haft fullt upp under jul å nyår så dethar aldrig blivit av att jag satt mig ner för att skriva.
Julen var mycket bra. Firade julafton hemma i Gagnef med familjen, d.v.s Mamma, Pappa, Bror, Kusinerna från Kättbo, Moster, Jan, Sigge (Hund) och Mormor.
Juldagen blev det utgång i blng där alkoholintaget blev rätt stort ett tag där...men började nyktra till igen senare på Engelska Puben:) När man vaknade dagen efter kom den vanliga tanken, "Aldrig mer"..vilket följde lika snabbt av, "Fan Det är ju Sundsvalsresan den 28e".
Sundsvallsresan blev lyckad, mycket rolig. Dagen efter däremot...ujujuj..Muppen mådde inge bra! Men Michaela va road över att få se mig sliten för en gångs skull iaf..så..jag bjuder på den haha.
Men va tänker man dagen efter?..jo, "Aldrig mer!!" ..men som lika snabbt följdes av,"Fan det e ju nyår snart!"
Nyår blev mycket rolig. Drack inte mycket..men aldeles lagom, och lagom till 12slaget var man med å delade på en Cigarr å drack en stor Champange. En mycket lyckad nyårsfest i Borlänge helt enkelt och bra mådde man dagen efter.
*-*-*-*-*-*-*-*-
Blev sjuk. Fick ont i ryggen förra torsdagen och har haft ont till å från. Så natten till söndag vaknade jag på natten av att jag hade feber. Ska samanfatta det hela kort med att säga att fr.o.m. Söndag tills tors har jag varit sängliggande och knapp orkat lyfta huvudet från kudden. Men nu börjar jag bli bättre, så jag kanske tom kan gå på matchen på söndag!!
Men blir å knapra pencelin i två veckor dock..så inge alkohol under den tiden, men med tanke på det jag skrev tidigare så är det lika bra;) haha.
Ett tips för att börja friskna till : Repmånad, låg å såg den 3 ggr igår:)
*-*-*-*-*-*-*-*-
I morrn blir en lung dag, Om jag känne rmig fortfarande lika pigg som idag så blir det att ta en sväng till Leksand tillsammans med Per för att åtminstonde vara med under middagen på Michaelas födelsedagsfest:) ska bli trevligt.
Börjar få en grym hockeyabstinens! Hade tänkt jobba klart alla bilder den här veckan och börja lägga upp dom på supersars.nu. Så de va ju lite olyckligt att man lyckades bli sjuk just NU! har inte setat framför datorn förrens igår, men Sundsvallsbilderna börjar bli klara. Men tyvärr lär jag medela att bilderna blir lite försenade på grund utav sjukdom, men ska jobba fortare!
Kan ni tänka er? När man väl har tid å göra saker, så orkar man inte, som när man är sjuk. Man har hela dagarna på sig, men man har ingen ork så man låter bara dagarna gå. Samma sak gällandes mat när man e sjuk. Ända gången man VERKLIGEN kan få det man vill i mat väg, då kan man inte äta nått för å e man sjuk. Så kan det vara!
//Fotomuppen

tisdag, januari 08, 2008

Drinktips från Norrland!


Eftersom jag är till viss del norrlänning..bl.a kommer morfar från Pite..så tänkte jag bjuda på lite drinktips från Norr:)
SCREWDRIVER
17 cl Vodka
1 st Apelsinklyfta
Häll vodkan i halsen och titta på apelsinklyftan.
GETING
17 cl Vodka
1 st Geting
Skär getingen i delar, stoppa den i vodkan och rör om.
VARGTASS
1 liter Vodka
1 st Lingon
OBS! Om lingonet får ligga i för länge kan smaken lätt bli fruktig.
TEQUILA SUNRISE
1 liter Tequila
Drick Tequilan. Slut ögonen. Vakna i sol/trapp-uppgången.
PAJALA SUNRISE
Ett glas hembränt med en falukorsskiva i.
ATOMUBÅT(Norrländskt recept)
1 stort ölglas med hembränd sprit
1 st snapsglas med öl
Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl. Släpp ner snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman.
KAFFEKASK A LA NORRLAND
1 st sockerbit
Kaffe
Hembränt
Släpp ner sockerbiten i den tomma kaffemuggen. Häll i kaffe så du inte ser Sockerbiten. Fyll på med hembränt tillsdu kan se sockerbiten igen. Slappna av och njut.
ASSI DOMÄN
6 cl Vodka
1 st snapsglas
1 ruta toapapper
Fyll snapsglaset till bredden. Ta sedan en ruta toapapper, vik ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj vätskan och sug på papperet. Spotta sedan ut papperet i glaset. Så Enkelt - så gott!
GÄLLIVARE SUNRISE
Lika delar hembränt o surströmmingsspad i ett STORT grogglas, kläm fast en skiva rökt korv på kanten...
FINSK SOMMARSOPPA
Man tager en djup tallrik som måste vara blommig, fyller den med hembränt och äter med sked.
KAFFEKASK A'LA KALIX
Knyt fast en kaffeböna i en sytråd, doppa snabbt som fan i en 1/2 liter hembränt, drick och njuuut!
WHITE CHRISTMAS
Vodka blandas med tippex...
Suddar bort allt minne!!
Party på Norrländskt vis!
//Fotomuppen