onsdag, oktober 29, 2008

Hösten e i princip förbi


Det snöade idag när jag skulle till jobbet. Helt fantastiskt! Nu får det gärna bli lite snö, det härliga i hösten e ju redan förbi. Alla färgglada träd och alla lövhögar att hoppa i är borta,så nu är det dags för lite ljus i mörkret.

Bilden är på Gagnefs kyrka. Jag tog den för någon dag sen under en höstig promead med kameran:)

*-*-*-*-*-*-*-*-

Match idag borta mot Almtuna. Hade planer på att hinna ner för att plåta lite, men 5 min innan jag slutade arbetsdagen igår kom chefen å fråga om jag kunde hoppa in å jobba pga en sjukskrivning..å jag behöver ju pengar så.. det fick bli jobb.

Följde matchen först via everysport, men de va så många inne så den kolapsa hela tiden, så det blev DD å min kompanjon Elin Broman i stället:)

Verkar inte ha varit nån vidare match, men det blev seger i alla fall. Mindre bra var dock den knäskada som Challe fick, röntgas i morrn, håller tummarna på ett positivt besked.

Match hemma på fredag mot Malmö. Över 7000 biljetter sålda...slutsålt?..är ju ingen högoddsare direkt;)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Häktiskt(stavas det så?) schema har jag framför mig, blir å få sova kanske Lör em eller söndag.

Onsdag: Jobba (trots att jag skulle vart ledig)
Torsdag: Jobba (blev heldag i stället för halvdag)
Bondpremiär i Borlänge med start 00:07
Fredag: Jobba (Börjar 07:30 vilket kommer innebära tyå 2 timmars sömn eller nått)
Plåta förfest
HOCKEY!
Lördag: Plåtning i Rättvik. Ska plåta Jessica när hon ska tävla. Start kl 9 (om jag minns rätt)

Har jag tur får jag pusta ut efter Rättviksfärden,men man vet aldrig..troligen inte..Söndagen e ju vilodagen så...:)


*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Drog en sväng till Borlänge igår efter jobbet. Jenny (kusinen) ringde till mig å lurade med mig p ljusparty. Först blev det en sväng på kupolen, för Jenny behövde ett linne....de slutade med att de linnet blev en jacka. Jenny som förövrigt e påväg till Rom just i detta nu..man e ju inte liiite avis, men hon e så värd den resan:)

Jag vet inte om jag har hybris, e psykiskt sjuk eller bara e blind, men när vi va på kupolen så skulle jag på toa medan Jenny gick in på Åhlens. Påväg mot toaletten på översta våningen TYCKER jag mig höra nån säga "Fotomuppen"..går några steg å sen blickar hastigt bakot med får inte syn på nån så jag antar att jag bara hört fel.

E det nån som vet nått? har jag hybris, e pykist störd eller bara blind?? va det nån där?? haha nyfiken;)


//Fotomuppen

torsdag, oktober 16, 2008

Inte alltid lätt med en headline


Va ut å plåta lite idag i det fina höstvädret. Hade kasaskåp- och affrsnyckeln till ICA som jag fick lov att lämna tillbaka så då kunde jag lika gärna ta kameran på axeln å traska upp till jobbet.
Påväg från ICA så hittade jag ett dike FULLT med vackra löv, så jag va inte sen med att slänga mig ner i de å börja plåta för fullt. Det va många roliga miner på folk som åkte förbi diket där jag låg. Det roligaste va när jag va precis klar. Hade legat tätt tätt tätt ner i lövhögen för att testa om man kunde få nån bra bild, så tittar jg upp å ser en bil åka förbi. I bilen sitter ett äldre par som e stammisar på ICA. Damen i fråga va den som satt närmast mig å log å peka på mig när de åkte för bi, så jag vinkade glatt till paret i bilen. Skakar lite på hvudet å fletalet löv rasar ner från skallen, då förstod jag varför hon pekade å såg extra road ut haha.
Blev några rätt bra bilder från den lilla promenaden iaf.
*-*-*-*-*-*-*-*-

haha skön min på Jackman efter matchen! Ser jag så farlig ut??

Matchen idag va stressig bildmässigt, blev en hel drös av folk som alla hade många och olika önskningar på folk å fota. Hade chansen å tjäna mig en hacka genom att sälja några bilder på Scanpix via TT..men efter en jävla massa mailstrul 8set slutgiltiga såg jag rätt nyligen) så lyckades aldrig mailen komma fram..shit happens:(
E inge vidare nöjd med dagens bilder över huvu taget, fick nån ynka hyffsad bild..men annars. Det e sånna här dagar som får en å fundera över om man verkligen e tillräckligt duktig för sånthär..så får man ett mailsvar från Ronnie på hockeysverige.se och man börjar lite iaf lite mer på sig själv igen.

NU VILL JAG KUNNA BESTÄLLA MIN NYA KAMERA!!!

*-*-*-*-*-*-*-*-

  • Möte med ICA-chefen på fredag ang min anställning jag precis fått:) Jippi!
  • Hjälpa till å jobba lte med juniormatchen på söndag.
  • Skjutsa kusinen på hockeyträning i Borlänge på torsdag.
  • Vänta på det slutgiltiga mailet från everysport som offentligör min typ "anställning" hos dom!

Det e typ så slutet av min vecka ser ut..Ja åså fixa bilderna till superstars.nu och Eliteprospects såklart.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Skön grej från hockeyn idag föresten. Efter match kliver jag som vanligt ut på isen för att få lite bilder. När jag e påväg å gå av isen hör jag några från klacken ("tror" jag bl.a hörde Fias röst haha) ropa mitt namn å klappa. Det slutar iaf med att klacken börjar skrika "Vi vill se muppen dansa!!"..så jag ger dom väl ett litet löjligt "dansnummer" (får bättra på det till kvalet sen eller nått;)..) När jag sedan kliver in båset igen hör jag hur typ materialara och annat folk(antar att det va materialrn iaf) från mariestads bås står å snackar. Det lilla jag hör e i stil med:

- Vad ropade dom för nått?
- Typ Muppen tror jag..hon kallas väl så eller nått

Humor;)

//Fotomuppen

måndag, oktober 13, 2008

Nu va det sådär längesen igen!


Vilken charmör!! haha

Nu va det längesen jag skrev igen, usch va dålig ja e..ska försöka bättra mig, ska försöka hitta lite mer tid bara.

Leksand vann mot lillebror i Onsdags..SÅÅÅ SKÖÖÖNT!! Ollas kung som vanligt!Blev utvald till matchens lirare,och när han åkte mt klacken så kastade Emil (antar att det va du iaf;)..) in en LTC -halsduk åt grabben med klackens hyllningar i bakgrunden. jag ka LOVA att det bara va glada ord man hörde från grabbens mun när han skateade förbi mig..och glädjen i ögonen!..vilken krigare! vilket hjärta!

*-*-*-*-*-*-*-*-*

har hört ryktas både på radio och andra stället att AIK ska ha ett special-TIFO när de tar emot Leksand..Ett speciellt Huokko-TIFO. Det ska tydligen innehålla ett regn av ca 1000 (siffran jag hört) rosa dildos.

Rent idioti från deras sida måste jag säga. För det första..hur dyrt blir inte det då? En dildo kostar i runda slängar mellan 100-300 kr..låt säga att de får de för en 100 st..då blir det 100 papp de ska kasta ut..det e lika mycket som Superstars gav till Leksands IF för Bellemare...å se hur han levererar!

För det andra så är det verkligen bortkastade pengar att försöka psyka Huokko. Han kommer med sörsta sannorlighet bara lägga på sitt bredaste flin, kanske vinka lite glatt åt AIK-klacken å sen göra sin livs match.

Jaja match mot öllaget Mariestad på onsdag. Ska bli intressant å se Christer Andersson igen. Han spelade i Huddige förra året och festade med oss på midsommar i Leksad där han VÄLDIGT tydligt,FLEEERA gånger påpekade att Vopat va en fjolla och att han lätt skulle spöa honom den kommande vintern...När det väl va dags va han knappt i närheten av #12. humor!..Men en trevlig prick!

*-*-*-*-*-*-*-*-

Annars då?.hmm..jobbat helg så det blev inge norrland tyvärr, men det va sista helgen med Micke eftersom han sagt upp sig så..Dessutom deckade jag av feber i lördags kväll så det var lika bra.

På tal om feber..jag å pappa har nått mystiskt imunförsva. Både han å jag kan mot kvällen bli aldees febriga å jättedåliga,men så när vi vaknar dagen efter så mår v HUR bra som hellst. så va det nästan i detta fall. Gick å la mig nästan irekt efter fotbollen å va inställd på att jag skulle få lov att ringa till Eva eller nån morgonen därpå för att hoppa in i stället fö mig. Vaknade vid ett-tiden på natten å va fortfarande galet febrig å kokhet. Väckte Per som fick hämta en kall handuk,fick det somnade om..å två timar senare vaknde jag till å kännde mig näst intill fullt frisk. Jobbade heeela söndagen å va fullt frisk lagom till Lunch! galet..men också galet skönt!

Micke har som sagt sagt upp sig och gör sin sista dag på fredag. Fördelen med detta är att jag äääntligen kan få lite fasta tider på ICA...efter över tre års slit.. jag och en till har fått dela på hans tjänst, så vi båda får en tjänst på 20 timmar i veckan som innebär BARA golvjobb!!:) alltså inga fler heldagar i kassan!! HURRA!! eller ja..kan ju hoppa in extra..men större delen! Känns så gött!! Så där har jag en halvtid!

MEN! det är inte nog med de! Under förra säsongen fick jag kontakt med en på hockeysverige.se å började leverera Leksandsbilder till dom och sen även lite andra bilder till eliteprospects (de båda ägs av everysport). Nu skullejag få ersättning för det,de skulle hjälpa mig att betala nya kameran..och nu helt plötsligt ploppar han ut med att chefen tycker att jag tar grymma bilder, BÄTTRE än bildbyrån där de tidigare köpt sina bilder ifrån. Så nu ser det ut som att jag ska få en deltidsanställning hos dom som hockey och fotbollsfotograf! SÅÅ underbart!

Chefen skulle dock ha ringt mig förra veckan men jag har inte hört nått, men har snackat med min kontakt å han skulle pucha på lite mer. Chefen har tydligen haft mkt nu.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-

En höstkväll i Gagnef, utsikt över älven och kyrkan från Flottbron.


Har aldrig varit mer kär än va jag är nu!<3

//Fotomuppen

VISST JA!! Här med döper jag min nya bil till KURT! :)

torsdag, oktober 02, 2008

"Nils, vem är bäst i Leksand?"

- Pelle Plestbelg!
- Vilket nummer har han då?
- TIO!
- Men va heter Leksands målvakt då?
- eum...
- Edd...
- Eddi ÄCK!

Haha ett samtal med ett dagbarn till mamma. Ungen e knappa två år, kan Pelle Prestberg+nummer, vet va leksands målvakt heter, och sätter man sig med ett lagfoto och frågar efter bl.a Ullman och Jackman prickar han rätt varje gång. Det ska börja i tidig ålder..sen skadar det ju inte att pappa hanses jobbar på TT och e leksing;)

Match idag hemma mot Växjö lakers. Vid bordet uppe på press satt jag, Daniel Eriksson, Per Sjörs, en brud och en kille som är och hjälper Daniel (båda från mediagymnasiet har jag fatat det som) Grabben gissar jag går i ettan och ska tydligen bara va med å kika hur det går till och så. I alla fall..vi bestämde oss för att tippa lite resultat inför dagens match. Tippningen såg ut:

Jag: 2-1
Per: 2-3
Daniel: matchslut
bruden: ingen gissning
Grabben: 7-3

När han la sin tippning skratta alla åt han å kläckte ur sig saker som "det e ju bra å dröma" och "ja lycka till då"
Nu i efterhand..hehe vem va närmast?..Ledsen blir man ju inte i alla fall.

Matchen då?..ja som jag och BohnsNisse talade om innan nedsläpp..e man på hockey som fotograf har man noll koll på matchen. Frågar folk h den va har man oftast svårt å svara på tom såpass enkla frågor som "va blev de?". Men som jag fick kännslan av så va det segt för Leksand i början men..de kämpade sig in i atchen..de blev ju trots allt 6-2 tillslut:)

Nästa hemmamatch på Onsdag..VIKTIG! Möter nämligen lillasyster..mkt folk, bra stämmning..och 3 poäng e ett MÅSTE!

*-*-*-*-*-*-*-*-

Har ränt omkring fram och tillbaka mellan Gagnef-Borlänge-Falun-Borlänge-Gagnef-Borlänge-Gagnef-Leksand-Gagnef idag.

Steg upp vit tiotiden, gjode mig iordning och hoppade på 10.55 bussen till Borläng. Blev hämta där av bror, och vi drog vidare i Börje till Falun för att hämta hans bil på Bilmetro. Han har ju haft inbrott i bilen så nu har de äntligen gjort klar den (dock upptäckte vi att de slarvat på bilplåten så de lär ta å plocka in bilen igen för lite lackering..sååå dåligt å nte lacka om dom skadorna). Åkte till Borlänge med båda bilarna där bror plockade ur sina fiskegrejer ur Börje,sen hem till Gagnef. Där va det fram med sopsäckar,städa ur han,damsuga,stoppa in de dubbfria vinterdäcken i bagagen, sen fara tillbaka till Borlänge igen...
Nu är han såld....Va en arbetskamrat till pappa som köpt han. Hennes man höll tydligen på att mecka med skrotbilar. Va nån balk under bilen som va såpass rostig att de sa på besiktningen att den va tvungen att bytas inom en månad annars blev det körförbud. Vi va så nära att skrota han:(..men känns gött att någon tar hand om honom i alla fall.

resterande fläng antar jag att ni redan gissat ut. Gagnef hämta kamera och dator-Leksand hockey-gagnef hem och sova.

*-*-*-*-*-*-*-*-

Tycks vara sjukt mycket förändringar på g i ens liv...har inte riktigt bestämmt mig för än om vissa är bra eller dåliga förändringar...men känner att iaf en ..är jag inte så gla över som jag kanske borde..men får ta det som det är..det behövs förändringar dock..och de flesta är positiva:)

//Fotomuppen