måndag, december 24, 2007

God Jul!


EN GOD BLÅ-VIT JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA!

//Fotomuppen

onsdag, december 19, 2007

Love the nature!


Det är sånna här gånger man älskar att bo där man bor!

tisdag, december 18, 2007

Lovade bilder från Helgen



Tog en fik med fina Maria i Falun.

På kvällen åkte mickarna fram och sångrösten dammades av

Helen å Bojken har verkligen inlevelse
Olsson kikade in för att se vem som ströp katten.
Skål brudar!! Pina Colada e fint dä!
Sjunger man "Det gör ont" så måste man ha en porrstång i närheten;)


*-*-*-*-*-*-*-

Va iväg till Borlänge en sväng för att hålla Emil i handen när han skulle köpa julklappar. Gick rätt bra för han må jag säga.
Väl hemma blev det en efterlängtad fotopromenad med Emma. Vi tog en sväng genom kärleksstigen och vidare mot minnesstugorna och sedan hem till mig för lite varm choklad. Fördelen med att ta en promenad med Emma när kameran är med är att hon e som jag när det gäller att fota allt å alla å leta bilder jämt jämt. Tänker då på det hr att går man två stycken och snackar..så ser jag någon potencial bild..så stannar jag upp och kollr in å letar vinklar å grjer..MEN jag hör fortfarande vad den andra personen säger. Går man med någon som inte är sådan så tas det som att man inte bryr sig att lyssna..men går man med någon som e likasinnad så vet den om vad som pågår å fortsätter snacka i vetskap om att man hör.
*-*-*-*-*-*-*-*-
E så grymt sugen på att dra igång å måla några stora tavlor igen, men för att kunna göra det bra så lär jag införskaffa mig ett stafli. Alla staflin jag hittar i affärer e vea små å världelösa..dom vi hade på folkhögskolan tillsammans med skivan vi tejpade upp duken å å ställde upp på stafliet va oslagbart. De blir väl att ta sig tid å snickra ihop ett sånt stafli nån dag när jag får tid och virke..för det vill jag VERKLIGEN ha! måla måla! whiii! Blir nästa projekt!

//Fotomuppen

söndag, december 16, 2007

Sån grymt fantastisk helg!

Har haft en sån fantastisk helg denna helg!

Fredagen drog jag å Helen till Avesta dit vi var bjudna av Surre och Myhr för lite mat och trevligheter.
Blev att äta väldigt god tacos och sedan dra igång och spela Alias. Om ni inte vet vad det är så ska jag tala om det. Det är ett spel där man delar in sig i lag, två och två i varje lag och så ska man beskriva ett ord som står på ett kort. Jag å Helen började dååligt med gjorde världens rusch ganska omgående och vann överlägset. Resterande av deltagarna skyllde på att jag å Helen snackade ett helt annat språk som inte dom förstod...men sanningen är den att det bara var jag å Helen som hade inlevelse...eller nått..haha. Kvällen avslutades med Sing Star.

*-*-*-*-*-*-

Lördagen drog jag å Helen från Avesta strax efter 11. Och trot eller ej, men vi tog aldrig vägen genom Sala hem denna gång;) Väl i Hedemora bestämmde vi oss för att köra drive on å köpa oss en cheeseburgare till frukost. Det va lättare sagt än gjort.
Först fick vi lov att stå å vänta aslänge innan vi fick beställa..så de började bli kö och bilarna bakom oss börja tuta på oss...å sen när vi väl fick beställa blev det att låta såhär:

Jag: Hej! Jag vill ha två Cheesburgare.
MC drive: Mm ok
Jag: Och så två stycken MilkShake små. Vanilj
Mc drive: mm..Eller det går tyvärr inte. Milkshakemaskinen är trasig.
Jag. Ja ok..ja men då tar vi två små julmusit i stället då.
Mc drive: ja ehh..asså..den är slut.
Jag: Jaha..ja men då tar vi en mellan Cola..och en liten Cola då.
Mc Drive: ok..önskas något mer?
Jag: Ja, en blåbärspaj också.
Mc Drive: Ja Ok..eller..oj vi har bara Jordubb/vanilj just nu...går det bra ändå?
Jag: Ja det går bra.
Väl framme vid luckan så betalar jag..tar kvittot..å upptäcker att vi i9nte fått med våran mellanläsk..så vi säger till om den å får den gratis...å efter att få väntat på pajen i ca 6 min så kunde vi äntligen fortsätta vår väg mot Borlänge.

Jag släppte av Helen vid Kupolen, där jag förövrigt träffade på min Kusin Ninni precis när jag parkerade till:) Sedan drog jag till Falun för att ta en fika med Maria som jag inte träffat på ett bra tag. Blev å fika lite å snacka en massa skit. Helt underbart! Tack gumman för en trevlig dag:)
När hon åkt hem drog jag en sväng på stan å lyckades ÄNTLIGEN hitta på mina efterlängtade stövlar. Sedan blev det att hämta upp Helen i Borlänge å sen dra till Leksand.

I Leksand blev det matlagning och sedan dricka en massa goda alkoholhaltiga drycker och köra singstar så det sjöng om det! haha..Dåligt uttrycksval I know;)
Jävlar va skoj vi hade. Första sången vi körde blev lite halvdåliga..hade ingen bra promillehalt i kroppen än..men efter ett tag..ja jävlar! Michaelas granne satt å skrev på msn vilka låtar vi sjöng..och sa att hon hörde oss ända ut på gatan! haha. Vid åttatiden rycker herr O upp dörren å kliver in!
-Här ska man till och sova..så får man höra ett sådant här oväsen!

Vi bara skrattar åt han då han står å håller filofaxen hårt i handen..arbetsdags, och fortsätter sjunga å dricka både öl å pina colada.

kom i säng runt halv tolv.

*-*-*-*-*-

Söndagen blev lugn. Helen drog på styrelsemöte och jag å Michaela drog en fika på Siljan å sen softa i soffan med godis och "Bring it on" innan vi söng lite å drog sedan till arenan för lite hockey.

Tråkig match som Leksand vann enkelt med 6-2.

Efter många matchers plåtade hände det tillslut..jag fick en puck på mig..detta skedde i andra periodern. Jag stod helt själv på fotoplatseran vid motståndarlagets bås..så ser jag pucken komma flygande genom båset å jag försöker akta på mig men blir träffad på underarmen..känndes lite..men inte så farligt då pucken måste ha hunnit tappa rejlt med fart innan den kom fram till mig. Till råga på allt så höll jag på att få Elofs klubba rakt i ansiktet då jag från hukande ska ställa mig upp riktigt igen. Elof stod nämligen vid sargen precis där med klubban in mot mig..men jag klarade mig ifrån den med nöd å näppe..haha
Nu e man lite blå å svullen på armen..men de e sånt man får ta..en arbetsskada helt enkelt!E förvånad över att ja inte blivit träffare tidigare.

*-*-*-*-*-*-

Kommer komma upp med bilder lite senare!

på tal om bilder..Anders i Småland..hoppas kuveret kom fram ordentligt å att godisbiten smakade gott!:D

//Fotomuppen

onsdag, december 12, 2007

Säg det med en sång..

...eller rättare sagt en titel!

Jag tänkte göra precis som min kära vän Michaela(Bojken). Jag ber er att beskriva mig med en låttitel.
Det behöver verkligen inte vara något seriöst. Och du som inte känner mig, ta bara någon du tror skulle passa.

//Fotomuppen

tisdag, december 11, 2007

Olsson och brudarna Rock Tour 2007!

Jag vet inte ens vart jag ska börja någonstans. Gårdagen växlade i alla dess möjliga olika humör. Arg, ledsen, besviken, förvirrad, övertrött, glad..

Skulle åka på en liten tripptill gurkornas stad, så strax före lunch hoppade jag in i Börje och vi begav oss mot Leksand för at hänga lite på Office. Blev att joina Olsson och Helen för lunch på Ejendals där vi även fick trevligt sällskap i form utav Doris.
Vid tre-tiden packade vi in oss i Olssons Volvo, glidarna var för dagen Jag, Bojken, Ida, Helen och så Olsson! Vilket Gäng!! Blev en hel drös med floskler kan ja lova. några exempel:

Bojken: "Titta nu blir jag en riktig skogsmulle!"
Olsson: "Skogsmulle? Du, som aldrig varit i en skog"
Bojken: "Joho det har jag visst det...en gång!"

Ida: "Jag blev ju 63% Norrlänsk..så de betyder ju att jag är mer än hälften Norrman"
Kan dock inte påstå att man va särskillt laddad inför match när man satt i bilen påväg till V-rås..hade kunnat varit mer laddad om inte om fanns.
Väl framme i Västerås anländer vi ungefär samtidigt som Stuperstarssthlm och får höra en väldigt god nyhet. Kungen är med på bussen! Kung Kenta glider ur bussen med sitt vanliga härliga leende. å väl i klacken stod han å röjde som om inget hade hänt! FAN va skönt å se dig på benen igen Kenta! Hjälte!
*-*-*-*-*-*-*-
Ingen vidare match men Västerås vann rättvist..dom ville mest. Om jag e orolig för fölusten? nej inte då!
*-*-*-*-*-*-*-
Så stora händer har jag fan inte, och tänker inte skaffa heller!
*-*-*-*-*-*-*-
Hemresan blev en historia för sig! Käka på donken..var överfull..drog till max i stället, där bland annat ett å annat skratt dök upp..en a anledningarna va denna konversaton:
Olsson: "Ja men gå och tvätta bäret nu i stället"
Bojken: "Ja Ida, har du Lingon eller Äpple?"
Olsson: "Men Äpple är ju inget bär!"
Bojken: "Nej..just ja"
Olsson "Haha ja jag har då aldrig hört talas om att rulla äpplet"
Så brast det ut i skratt.
Hemresan gick i hårdrockens tecken, det sjöngs, Headbangas, lugftiarrades,lufttrummades,luftpianoades, luftflöjtades,lufttrumpetades..haha å headbangades lite till! Olsson va nästan värst! Våran låt måste dock vara "Paradise" med E-type...jävlar vilket ös de blev när den gick igång. Bra folk i bilen gör bilresan mycket bra!
Olsson och brudarna! Rock Tour 2007!
*-*-*-*-*-*-
Nu börjar julen närma sig dörrkarmen å...med allt som hör till. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Men när det välblir jul så bukar det bli bra..de e mest dagarna innan som är jobbigast..iår ska jag iaf jobba helgen innan julafton så man får annat å tänka på.
//Fotomuppen

tisdag, december 04, 2007

Har du Gluggat någons bild nångång?


Säg någon som inte gluggat någons bild nångång. Vet ni inte vad glugga en bild innebär? Det är faktiskt förlåtligt eftersom jag myntade uttrycket tillsammans med FKs fotograf Dafgård efter Björklöven hemma nyligen.

Det hela började med att han satt och klagade på att han inte fått några bra bilder att skicka in till tidningen. Så brister han ur sig att han hade hittat en bild som skulle ha funkat OM inte någons glugg varit med på bild..det vill säga min glugg (objektiv). Så då utbrister jag:


"Ja men du har gluggat några av mina bilder också så vi är kvitt"

"Gluggat? haha det va ett bra nytt uttryck" får jag till svar och uttrycket tar sin start.


Att glugga en bild


Från början kom alltså uttrycket "att glugga en bild" från att ens objektiv kommer med i en annans fotografs bild. Uttrycket går dock att expandera och har nu en större betydelse än från början.

Kort och gott: Att glugga en bild innebär att man på något vis får med någonting i en annans bild som inte var meningen att vara med i bilden från början, som till exempel den klassiska V-tecknet med fingrarna framstucket bakom till exempel huvud eller in i sidan på en bild, ens objektiv(som uttrycket föddes från) eller ett inhopp av ansikte i sidan av bilden.
OBS: En gluggad bild uppskattas oftast inte av fotograferna.

Här är det Ida som "gluggar" bilden som var tänkt att vara på bara Sara.

Nu förstår ni vad folk menar när dom säger att du gluggat en bild. Kom ihåg av vem ni först hörde uttrycket!

/Fotomuppen

söndag, december 02, 2007

Det ser rätt bra ut


Om man kollar på tabellen så ser det helt okej ut måste jag säga. Om man kollar på bilden här ovan så tycks både Emil och Stiko Per hålla med. Nio poäng före serietvåan Rögle och elva poäng före trean Malmö är ju inget man går runt och är ledsen över direkt.
*-*-*-*-*-*-*-*-
Malmö hemma i fredags med förfest och after ice i sportbaren. Förfesten va folktom men blev mycket trevlig ändå. Fick bland annat bekanta mig med ett gäng trevliga Smålänningar, som i sin tur ska få en skiva på postenfrån mig så fort som det bara går.
Matchen började bra , efter fyra minuter stod det 2-0 till Leksand, men sen hände någonting. Försvaret var förfärligt och Malmö kunde gå till periodpaus med en 3-2 ledning.
Skönt att se Challe i sitt esse, det är de gamla slitvargarna man kan lita på gånger som denna.
Efter match blev de lite småstrul uppe på press. Elin skrev matchrapporten åt Superstars på DDs dator, och DD har som alla andra tidningar Mac och jobba på. Helen kom upp för at lägga ut Elins rapport på superstars.nu, men alla vi som känner Helen vet att hon är en PC människa. Hon var helt säker på att de inte gick att lägga ut rapportenfrån macen, så hon mailade mig texten som en bifogad fil. Först gick hon till fel dator, den datorn va också en Mac och ägdes av en annan pressfotograf sm skrattade lite smått när den förvirrade Helen utbrister "Men Jessica du brukar ju sitta där! Fan å Mac va det å, usch och fy"
Tror ni det gick smärtfritt?..haha neeeej nej. På DD använder dom inte word utan något annat skrivprogram som jag inte har instalerat på min dator, så vi kunde inte öppna upp den bifogade texten. Elin fick glatt starta upp DDs dator igen och Helen skulle försöka sig på att kopiera över texten i mailet i stället. PC van som hon är trycker hon Ctrl C och sedan Ctrl V men ingenting händer å hon blir arg. Jag kollar lite försiktigt på na å utbrister:
"Men Helen, det här är en mac..och på Mac så sitter Ctrl funkionen på Äppelknappen. Så allt som man gör med Ctrl på en PC gör man med äppelknappen på Mac"
Då gick det upp ett litet ljus för Helen om varför hon inte lyckades kopiera in rapporten från Macen. Fotografen som satt bakom, var Dator Helen höll på att sätta sig vid, skrattade gott och frågade om det gick bra för henne.
Vi tajmade dock allt väldigt bra, för när vi väl var klara och drog ner till Sportbaren för After Ice och kliver in, tar Stiko Per första accordet till "Lucky House". Första och enda låten han drog för kvällen och man hann precis med att höra den. Säga va man vill men Stiko är KUNG! Alla som stod framför Scenen sjöng med, och det var en underbar stämmning där man stod med ena armen om den man älskar mest av alla, och kameran i högsta hugg i andra handen.
Blev en snabb visit till 14B där grabbar körde gruppdusch så de dunka i väggarna. Avresan från Leksand hade dock kunnat blivit ett gladare kapitel, men muppen blev arg och körde där efter. Känns som om det var tur att Per satt bredvid och kunde lugna ner en lite annars vet man aldrig hur den bilturen hade slutat.
*-*-*-*-*-*-*-
Leksandsfolket i Lejonkungen? Ja de lyckades jag å Helen lista ut när vi hade våran Helen och Jessica kväll. Haha filmen blev sååå ännu mycket roligare när man såg karaktärerna som någon annan man känner. Ett exempel, Timon och Pumba..det är ju Olsson och DP. Det som fick oss att verkligen slå fast vid det är Pumbas fisande och rapande och Timons "det stinker". DP e Pumba och Olsson är Timon...hysteriskt roligt!
*-*-*-*-*-*-*-
Vad håller Hammarby på med då? Tror dom att de kommer tjäna på att höja biljettpriset på det viset? Om de hade haft 100 kr för Leksingar på stå så hade det garanterat kommit dit fler. Som om det är någon om är villig att köpa en biljett för 400 kr, då tjänar man ju på att köpa sittplatsbiljett på Hammarbys sida. Folk kommer ju göra så, kan ju bli skoj med Bajens huliganer när de får syn på alla leksingar på deras sektion. Nej nu har Hammarby gjort bort sig riktigt rejält!
*-*-*-*-*-*-*-
Haft en underbar helg. Va till Julmarknaden i Leksand i lördags. När vi kom dit så blåste det så förbaskat kallt att man knappt lyfte blicken från bcken och där av inte såg någonting av marknaden. Blev ett indyk på Systemet och köpte lite StarkvinsGlögg sen blev det Office och joina brudarna. Var rätt lugnt på office, satt och käkade lite pepparkakor, drack lite julmust och snackade skit. Olsson dök in en snabbis och såg bara almänt förvirrad ut. Sedan blev de att beställa lite mat på Amore som vi smaskade i oss.
Sedan blev det en sväng till systemet så att Helen ÄNTLIGEN fick göra sitt första inköp där! Då vädret blivit bättre så drog vi en vända till på marknaden innan jag, Per och Helen drog en fika på Siljan och sen begav oss mot Borlänge.
Blev en mycket sen kväll i Borlänge. Myste med glögg, pepparkakor, grönsaker och dipp framför tvn. Gick väl och la oss vid fyra tiden ungefär då vi sett klart på sällskapsresan "Snowroller".
På söndagen blev det lite julbak, mys och sedan skjutsa Per till tåget.
*-*-*-*-*-*-
Mer Stiko Per åt folket! Så enkelt är det!
Få se vart någonstans man hamnar att se hockeyn på Onsdag då..troligen hemma, men det beror litepå..ska höra mig för!
//Fotomuppen