måndag, maj 07, 2007

Farlig Bugg på Ålandskryssningen!


I helgen va de Ålandskryssning med Viking Line Cinderella som gällde. Vi som åkte va folket från Järna-revyn med vänner/respektive. Eftersom 2006 års revy handlade just om Ålandskryssningar så tyckte vi att de skulle vara en rolig grej att alla faktist åkte iväg på en kryssning tillsammans.


En bussresa, eller ja en resa/fest över huvutaget, med dessa personer kan bara bli lyckat och trevligt. Eftersom det är musiker vi har att göra med blev de rajraj på bussen redan från påstigning. Farsan plockade fram gitarren, Pontus lilla bongotrumman, Anna-Karin skakade Ägg, Kenneth Windal hade Banjon med sig och Bertil "WilleTurbo" Ferneborg hade Fiolen, så blev de sång och musik hela vägen som uppskattades mycket av den extremt bra busschauffören vi åkte med. Hon uppskattade våran tur så pass mycket att hon försökte få oss att åka igen mycket snart så hon fick ghöra lite skön musik, för de va en av de roligaste körningarna hon haft..säger hon iaf;)

Föredetta basisten i Svenne Rubins Bertil "WilleTurbo" Ferneborg kör ett solo på fiolen till
"En gammal Amazon"


*

Väl på båten började det med leta på hytterna, fräscha till sig efter bussresan, sen ner till däck 7 för att äta ett mycket gott smörgåsbord. Jag som inte ens va hungrig när vi skulle å äta, men fick ändå i mig en massa kallrätter, varmrätter och efterrätter.

Efter maten blev det raka vägen till TaxFree för mig och Per så man hade det avklarat, och köpte även en smaksatt Konskenkorva + groggvirke för att avsluta kvällen med grogg och kortspel inne i hytten. Vi lyckades även med att få lite alkohol gratis, Per skulle köpa ett sexpack med en konskinkorvadryck, och kassörksan råkade strula till de lite och lyckades med att inte slå in den över huvutaget. Sånt blir man ju inte ledsen för direkt.



Vidare till hytten för att lämna våra inköp där och sammla kraft med en gratis koskinkorva innan de va dags för kvällens partaj!


De blev en mycket trevligt och rolig kväll om jag får säga min åsikt. Blev en kaosartad karaoke på Club seven, sedn ranta runt och kolla runt lite och dricka lite. Pianobaren vanästa hållplats tyckte vi, men de tyckte inte baren..för den va stängd vid den tiden. Så vi hamnade vid lilla scenen i stället där de bjöds upp till drinkar, öl och dans. Större delen av Revygänget hade letat sig dit så vi tog upp två bord och satt å småprata och hade det almänt trevligt, vissa lite halvt smådragna och vissa lite mer dragna.

pris för kvällens snyggaste dans går till Anna-Karin och Erik för deras emenenta Tango, de ägde dansgolvet, de andra dansarna fick passa sig när de for runt.


Pris för kvällens eeh..ska försöka hitta ett bra ord.."hårdaste?...farligaste? haha ja nånting sånt iaf, dans går faktist till mig! Erik tyckte att inte kunde vi sitta stilla när bandet bjöd upp till bugg, så vi drog ut på dansgolvet och drog av en bugg och under en snurr lyckas jag på nått vis nocka Erik. ag ser att han tar sig för ögat men sen fortsätter dansa och jag tänker inte mer på de. Efter dansen går jag och sätte rmig med Per igen. Sen kommer Erik gående med ett stort leende och visar mig hans panna.



Ett mycket vackert rött märke hade dykt upp på Eriks halvkala skalle. Vi skratta så vi grääät.

*

Fortsättningen av kvällen blev occkså väldigt trevlig och mysig. ranta runt lite på casino och annat skoj.


Farsan lyckades iaf med att vinna 500 spänn på roulett.
Jag och Per drog upp på däck, men hann knappt sätta fötterna utanför dörren ut innan vi frös som grisar, va iiiiiiiskallt och blåste friskt. Men vi stannade kvar ute en stund och säkte vindskydd vid skorstenen.


Kvällen avslutades som sagt i hytten vid 5-6 tiden med kortspel och våran egen lilla minibar med koskinkorva, energidrycker och nötter..och en liten spermie som jag skulle ta hand om under kvällen för morsan för hon hade ingen ficka hon kunde lägga den i.



*

Blev några timmars sömn innan vi skulle sluta upp med folket för frukost vid 9 tiden.



Erik va glad trots de fina lilla märket i pannan som för dagen lyste lite extra rött.


Även till frukost så får man efterrätt.


Dagens karaoketävling skulle börja vid 12, så vi hade lite tid på oss att vila upp oss efter frukosten, så de blev att vila lite i hytten.


Då passar lilla jag på att visa mina mattematiska kunskaper. Jag och Per ligger och diskuterar åldrar och ålder på föräldrar och så. per kläcker ur sig:

"Ja men om 10 år e ju min pappa pensionär!"

Å jag tyckte att om 10 år e vi rätt gammla å..så jag tar mina mattematiska kunskaper till en högre nivå å utbrister:

"Ja men om 10 år är ju du 23 år och jag 40!"

Jag räknade med rätt antal år iaf!;)

*

Karaoken blev mycket trevlig. Hasse vann först en frågesportstävling om Lapin Kulta. Priset var en påse med Toblerone som han sprang runt med från bord till bord och bjöd folket på..alltså..folk vi inte kännde. Sån e han, en riktigt rolig krabat full som nykter;)

Sen ställde han upp och skulle sjunga Elvis på järnamål på karaoken. Devil in Discuise ellr på järnamål "utkläd hornkusä"
Han råkade dock komma in i engelska texten från början å gjorde nån snygg språkblandning med nån vers och refräng på engelska och nån på järnamål.

*

Bussen avgick från båten halv 4.då va vi på plats efter att lilla jag fick vara smartast i gänget. Vi skulle ta oss ner till däck 3 där bussen stod. men trappan vi tog(för hissen va överfull jämt) gick bara ner till däck 5 sen kom vi inge längre med all packning. å tröck man ner hissen va den jämt överfull så vi trodde att vi skulle få lov att stå där ett bra tag, men så komem rjag på den briljanta ideen..Vi trycker på hissen att vi ska uppåt. Då stannar han på uppvägen så får vi åka hela vägen upp å hela vägen ner. Å på hela hissresan så stannade ju hissen på varje våning..så vi stod glatt där inträdngda som packade sillar och log å sa hej båda gångerna vi mötte dom. Två äldre damer brast ut i skratt när hissen öpnade sig och de för andra gången såg vårat lilla gäng i hissen.

hemresan blev lite lugnare eftersom inte så många fått sig så mycket sömn.

Moster och Jan va lite slitna efter helgens bravader.


Pontus hade dock svårat att få nån ro i kroppen.



Efter en lång och mycket trevlig och rolig resa kunde vi tillslut kliva av bussen och hoppa in i bilen som stod och vänta på oss vid Djurås.

När jag ska kliva av bussen och säger hej då till alla så går jag förbi Erik å säger hej då å får en kram. Så ler han och säger:
"Tack för matchen!" och pekar på sitt märke i pannan.

Jag ler och svarar:
"Jo varsegod..men du..jag tror jag vann;)"

*

Det va min helg med de underbara gänget i järnarevyn och med Per. Hoppas de blir snart igen!

Fuck the rest- Järnarevyn are the best!

//Fotomuppen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida