söndag, maj 20, 2007

På Turné till Stockholm!

Lördag och det betyder Turné med Copperheads till Stockholm för att möta Djurgården. Blev en tidig morgon och brummade iväg till Leksand för att möta upp Emil vid Kajen för att därifrån få skjuts till Falun där bussarna utgick ifrån. Medan vi vänta dök Bonde upp med sin underbart söta hundvalp Diesel. Har nog inte sett nått så sött på jag vet inte hur länge!

Väl i Falun delade vi in oss i bilarna för att fara iväg mot den stora huvudstaden. De blev tre minibussar och två personbilar ner. Vi fick åka i Chryslern som man kunde öppna å stänga dörrarna med en knapp. De tyckte dessa pojkar va hysteriskt roligt..främst Emil, de skrattade gott varenda gång de tröck på knappen och dörren automatiskt öppnar eller stänger sig.

Det här med mig i samma bil som en gps tycks vara samma sak hela tiden, jag smittar ner den så den väljer en massa mystiska kringelikrokvägar fram. De va så när vi skulle åka till Malmö, och de va så nu. Den lurade runt oss på en massa omvägar i sthlm innan i äntligen kom fram till Planen i Kärrtorp.

Va blåsigt å lite mulet när vi kom fram men de regnade inte och jag drog en lättnande suck. Vi drog in i omklädningsrummet och väl där börja peppningen inför match. När de va dags att dra ut för uppvärmning, öppnar jag dörren å kliver ut för att mötas av..SPÖREGN! De va bara att lägga kameran skyddandes innanför jackan å kliva ut.

Per,Gösta,Johan, Bella och två till kikade förbi för att se matchen å:)

Trots ösregn så blev de en rätt bra match som Copperheads tog hem segern med 22-0, Emil lyckades t.o.m med en Touchdown.

Hemresan blev en rolig historia. Emil släppte vi av på stan i stockholm för han skulle med tåget till Flen på 25års fest, och vi begav oss hemåt. Jag och Oskar började babbla på om de ena och de andra. De slutade med att vi babbla förfullt hela vägen och resten va tysta. En sov, en körde, coach Kevin förstod nog inte så mycket vi sa å en satt å kollade bak på oss lite fundersamt flera gånger.

De blev en massa intressanta disskussioner, men om de va sådär jätteinterligenta kan man ju fråga sig haha.
En av disskussionerna vi hade va bl.a vad hjärnan tillhörde. För hjärtat och tungan va ju en muskel(innan hade vi snackat om skelletering och om rökt älghjärta och älgtunga) men vad e då hjärnan? e de å en muskel?eller e den nått eget?..och en hjärna ser alltid ut som en hjärna..men ett hjärta ser inte ut som ett hjärta.
Sen kom vi över till att prata mat.om typ hamburgare..att en hamburgare egentligen innehåller allt man behöver, Kött, grönsaker och bröd..så lägger Oskar till Ost..då börjar vi diskutera va ost innehåller..e de protein undra Oscar..då börja ja fundera på att ost görs av mjölk, och i mjölk finns de Kalcium. Detta utvecklades till en disskussion om hur man gör ost. de blev att låta såhär:

O:”Men..när man gör ost kansk man filtrerar bort Kalciumet och det är DÅ de blir ost..eller?”
J: ”Ja..så Ost är lixom kalciumfri mjölk kort å gott”
O: ”ja precis..så de finns ett speciellt filter som filtrerar bort kalciumet..ett kalciumfilter, och då blir de ost”
J: ”ja så måste de ju va”
O: ”mm jag ska lära mig att göra ost. De ska bli en av grejerna som står på min mål-lista”

Efter ytterligare en massa mystiska disskussionen kom hans mål-lista att se ut som följer:

  1. Bli rik
  2. Spela i juniorlandslaget
  3. Bli världens bästa på att skelletera
  4. Lära sig göra ost och bli ledande i ostbranchen
  5. Ta reda på vad hjärnan tillhör för något
  6. Paddla kanot i kanalen i Falu-centrum och sedan mitt i centrala stockholm.

haha en mycket intressant lista.

//Fotomuppen

(kan ju tillägga att hjärnan är en nerv som tillhör CNS, det Centrala NervSystemet. och hur man gör ost..de kan ni läsa här)

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

ehhh bra att veta de där om osten jens ;) XD

3:50 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida